Se rykende ferske bilder av Audi e-tron-interiøet - speilene er byttet ut med kameraer.
Ser du hva Audi har gjort her?

Annonse


Se rykende ferske bilder av Audi e-tron-interiøet – speilene er byttet ut med kameraer

Audi Norge har publisert en rekke bilder av interiøret til bilprodusentens første elbil, e-tron. Merk at det er snakk om en prototype så endelig design kan være noe endret før lansering.

Mer om Audi e-tron: .Over 4000 nordmenn har satt seg på liste – her er prisen

Har virtuelle speil

For første gang får man et innblikk i hvordan førermiljøet blir i den kommende bilen. Frem til nå har det stort sett handlet om eksteriøret. Audi skriver at bilen har en akselavstand på 2928 millimeter noe som vil gi god plass til fem passasjerer og bagasje. Selskapet skryter også av god benplass i baksetet.

Bildene ser du nederst i saken.

Dette skriver Audi i pressemeldingen:

Annonse
“Et stort, buet dashbord utgjør hovedscenen i interiøret. Den omslutter det store instrumentpanelet med skarpe horisontale linjer fra dørkarm til dørkarm. Buen harmonerer sømløst med kanten som rammer inn Virtual Cockpit, som kommer som standard på Audi e-tron, samt skjermene til de virtuelle speilene som kommer som tilvalg. Det er første gang virtuelle speil blir tilgjengelig på en produksjonsbil med stort volum – noe som viser hvordan Audi tar digitaliseringen av biler til et nytt nivå.”

Som du kan se i bildene er de tradisjonelle speilene byttet ut med det Audi omtaler som virtuelle speil. Altså har kameraer, skjermer og sensorer erstattet speilene.

“Ikke bare gir de virtuelle speilene en helt ny teknologiopplevelse, men også mange praktiske fordeler med tanke på både sikkerhet og komfort. Det slanke, vingeliknende designet rommer et lite kamera som i sanntid viser det sylskarpe bildet på den syv tommer store høykontrasts OLED-skjermen. Det skaper en harmonisk overgang mellom dashbord og dør. Bildet kan justeres fra side til side for å gi deg synsvidden som kreves, i tillegg til at man kan zoome inn og ut i bildet for å få bedre oversikt over detaljene som befinner seg bak bilen. I MMI-systemet kan sjåføren velge mellom tre ulike visningsmodi for motorveikjøring, svinger og parkering”, skriver Audi i pressemeldingen.

 

Kilde:
Pressemelding

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse