App-utviklere til Gmail blir grundig kontrollert.
App-utviklere til Gmail blir grundig kontrollert.

Annonse


Google forsøker å roe gemyttene

Etter Wall Street Journal sin avsløring om at app-utviklere har hatt tilgang til å lese Gmail-brukeres e-poster, har Google vært nødt til å gå ut med en oppklarende uttalelse.

Alle applikasjoner blir nøysom kontrollert

Google starter blogginnlegget sitt med å forsikre om at de gjennomgår alle utviklere og deres applikasjoner, før de åpner disse for bruk av deres kunder.

Videre poengteres det at alle kunder enkelt kan sjekke ut hvilke tredjepartsapplikasjoner det er som har tilgang til brukernes data. Dette kan gjøres ved å følge denne lenken.

Administratorer som benytter seg av G Suite, kan bestemme hvilke applikasjoner brukerne deres har lov til å bruke.

Annonse
Tredjepartsapplikasjoner nødvendig for å sikre godt utvalg

Google skriver at det er nødvendig med tredjepartstilgang for å sikre et bredt utvalg av applikasjoner, men disse applikasjonene gjennomgås nøye. Både manuelt og automatisk. I tillegg sjekker Google også opp at personvernvilkårene er i tråd med rettsnormen.

Google “leser” ikke e-posten

I følge søkemotorgiganten prosesserer de ikke e-post-meldinger for å levere skreddersydd reklameinnhold. Hovedinntektskilden til Gmail er G Suite som er en betaltjeneste tiltenkt bedrifter.

Avslutningsvis poengterer Google at det er en myte at Google “leser” e-posten til brukerne når disse prosesseres. Google vil kun gå inn og lese e-posten til de kundene som eksplisitt har bedt om dette, og da som regel kun i tilfeller som angår sikkerhet, feil eller misbruk.

Kilde:

Google

Føler du deg beroliget av Googles uttalelse? Fortell oss under!

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse