Tusenvis av spillere lures av falske jukseapper for "Fortnite".
Spillere tror de laster ned jukseapper for Fortnite, men oppdager at de inneholder noe helt annet.

Annonse


Tusenvis av spillere lures av falske jukseapper for “Fortnite”

“Fortnite” herjer i spillverden om dagen. for mange kan det være fristende å jukse i spillet for å bedre på statistikken sin og å låse opp nye nivåer raskere.

Jukseapp med en skitten overraskelse

En enkel vei til juksing er å laste ned jukseprogrammer som hjelper spilleren med å tukle med spillet. Utviklerne i strømmetjenesten Rainway har oppdaget at en jukseapp for “Fortnite”, og som er lastet ned flere titalls tusen ganger, inneholder ondsinnet “adware” for Windows.

Mens appen lover “aimbot” – automatisk sikte – og gratis V-Bucks – spillets valuta – består den i stedet av skadelig kode som gjør at all internettrafikk rutes gjennom en proxy.

Lurer spillerne

Rainway-utviklerne skriver i et blogginnlegg at de rapporterte filen og at den senere ble fjernet. Før den tid hadde appen blitt lastet ned over 78 000 ganger, med 381 000 rapporter, så en kan trygt si at mange “Fortnite”-spillere ble lurt samtidig som de utsatte egne PC-er for stor risiko.

Annonse
Som Malwarebytes skriver, er dette langt fra det eneste eksempelet med apper som drar nytte av “Fortnite”-populariteten for å lure spillerne. På YouTube finner man flerfoldige med falske “Fortnite”-videoer som lover både det ene og det andre.

Under kan du se video fra helgens rakettoppskyting i “Fortnite”:

 

Kilder:
RainwayApp,
Malwarebytes

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse