Nordea etter Apple Pay-lansering: Dette er over all forventing.
Nordea og Santander merker stor pågang etter lanseringen av Apple Pay.

Annonse


Nordea etter Apple Pay-lansering: Dette er over all forventing

For snart to uker siden ble Apple Pay tilgjengelig i Norge. Nå kan brukere med iPhone eller Apple Watch betale med enheten via NFC i en rekke butikker i landet.

– Rock’n’roll-stemning

Nordea er en av bankene som støtter Pay fra dag én. Selskapet kan ikke si noe om faktiske brukertall, men sier de har fått flere tusen nye kunder i løpet av tiden Apple Pay har vært tilgjengelig.

– Trenden med tilsig av nye kunder har holdt seg stabil og går stadig oppover. Det er helt tydelig at dette er noe kundene vil ha, skriver Synne Ekrem, kommunikasjonssjef i Nordea, i en e-post til ITavisen.

Hun legger til at de forventet god respons, men at det har vært over all forventning.

Annonse
– Tilbakemeldingene vi får fra kunder som bruker Apple Pay er at de synes det er overraskende enkelt, skriver Ekrem.

Også Santander, som er en av bankene med Pay-støtte, opplever stor pågang.

– Det er rett og slett rock’n’roll-stemning internt her nå, oppyste kommunikasjonssjef Erland Fuglum til Nettavisen kort tid etter lanseringen.

– Det strømmer på med kunder som har tatt poenget: Man trenger ikke gå den tungvindte veien om å bytte bank for å benytte Apple Pay, det holder å bytte kredittkort, sier han til nettstedet.

Satser på Vipps

To av Norges største banker, Sparebank1-gruppen og DNB, har valgt å ikke støtte Apple Pay i førsteomgang og satser i stedet på Vipps.

– Vi satser på mobilbetaling, og har per i dag valgt å gjøre det gjennom én aktør: Vipps. Vipps brukes av nesten tre millioner nordmenn, og er en innovativ og svært godt likt tjeneste for både privatpersoner og bedrifter, sa Tore Haarberg, direktør for betaling i Sparebank 1, til Dagens Næringsliv da Pay ble lansert.

DNB Satser også på den norske betalingsløsningen.

– Vi satser på å videreutvikle Vipps som norsk betalings-app, men tar gjerne opp tråden igjen med Apple når det norske markedet er mer modent for mobilbetalinger i butikk, sa Andreas Nyheim, kommunikasjonsrådgiver i DNB, til ITavisen forrige måned.

Har du byttet bank for å kunne bruke Apple Pay?

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse