Dette er de mest populære App Store-appene gjennom tidene.
App Store har vokst til å bli helt enormt.

Annonse


Dette er de mest populære App Store-appene gjennom tidene

Mye har skjedd siden Apple lanserte App Store til iOS i 2008. En kan trygt si at appbutikken har vært med på å revolusjonere dagens mobilmarked.

En app for alt

Analyseselskapet App Annie har fulgt den digitale butikken tett siden oppstarten for snart ti år siden og har nå satt sammen flere lister som viser de mest populære spillene og appene gjennom tidene. Merk at App Annies tall er fra 2010-2018.

App Store har rundet 2 millioner apper som er blitt lastet ned over 170 milliarder ganger. Nærmere 10 000 av disse har omsatt for mer enn 1 million dollar.

Før vi går inn på de faktiske listene kan det være interessant å se hvordan landskapet så ut i 2010 sammenliknet med dagen i dag. For åtte år siden var Talking Tom Cat den mest populære nedlastningen, i tillegg bestod topplisten av Windows Live Messenger – hvem savner ikke det? – Google, Shazam, Google Earth og Bump. I år dominerer de sosiale mediene med Facebook Messenger på tredje etterfulgt av Instagram, Facebook, WhatsApp, WeChat og Snapchat.

Annonse
Mye har skjedd siden 2010, men noen klassikere forblir populære.
Mye har skjedd siden 2010, men noen klassikere forblir populære. (Ill.: App Annie)

“Candy Crush” på topp

Spillet som er blitt lastet ned flest ganger er “Candy Crush Saga” – noe som kanskje ikke kommer som en overraskelse. Spillet har vært utrolig populært i lang tid. På andre finner vi “Subway Surfers” og “Fruit Ninja” på tredje. “Angry Birds”, som lenge var det det gikk i, er det syvende med nedlastede App Store-spillet.

Dette er de mest populære spillene.
Dette er de mest populære spillene. (Ill.: App Annie)

Blant appene er det Facebook som regjerer. Selskapet har fire apper på topp ti-listen med Facebook (1.), Messenger (2.), Instagram (4.) og WhatsApp (5.). Microsoft har én app, nemlig Skype på åttende, mens Google har to: YouTube (3.) og Google Maps (6.).

På syvende plass ligger Snapchat.

Dette er de mest populære appene.
Dette er de mest populære appene. (Ill.: App Annie)

Ingen av disse appene, som stort sett er gratis, finner man på listen over appene kundene har brukt mest penger på. Den ser slik ut:

  1. Netflix.
  2. Spotify.
  3. Pandora.
  4. Tencent Video.
  5. Tinder.
  6. LINE.
  7. iQIYI.
  8. HBO Noew.
  9. Kway.
  10. QQ.

Hvilken app og hvilket spill på App Store er dine absolutte favoritter?

 

Kilde:
App Annie

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse