Slik gjør Apple seg mindre avhengig av Samsung.
Apple skal ha skaffet en ny produsent for OLED-paneler.

Annonse


Slik gjør Apple seg mindre avhengig av Samsung

På ryktebørsen har det i lang tid handlet om at Apple i høst skal lansere en trio med iPhoner, hvorav to av dem blir i “X”-serien. Det betyr at selskapet trenger flere OLED-skjermer.

Skal produsere 6,5-tommerne

Samsung stod ene og alene for produksjonen av OLED-paneler til iPhone X, men nå ser det ut til at Apple har spikret seg en ny leverandør. South China Morning Post melder at Apple har inngått en avtale med LG Display om levering av AMOLED-paneler på 6,5 tommer.

Ifølge rapportene skal LG i førsteomgang produsere mellom to og fire millioner enheter for Apple, som skal tilsvare rundt 20 prosent av Apples totale ordre. Det betyr at Samsung står for de resterende 80 prosentene.

Nettstedet skriver at LG ikke er fornøyd med å produsere kun 20 prosent av panelene og ønsker en større andel av det lukrative markedet.

Annonse
Blir trolig også batterileverandør

Ryktene har svirret rundt et LG/Apple-samarbeid i lang tid, men det skal først være nå at en avtale mellom de to partene er spikret. I januar i år kom tilsvarende rapporter om at LG har fått kontrakten for 6,5-panelene, mens det i april ble meldt at Apple slet med å finne alternativer til Samsung.

I tillegg til en bit av OLED-kaken, er det ventet at LG skal levere en ny type batteri for kommende iPhoner.

Apple skal ta i bruk en ny paneltype. Les mer om mikroLED:

DYPDYKK: Dette må du vite om den nye paneltypen Apple skal bruke

 

Kilde:
South China Morning Post

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse