Kunder slår tilbake mot Qualcomm - går hardt ut mot mulig importstans av iPhone.
Forbrukere slår tilbake mot Qualcomms ønske om importstans av iPhone.

Annonse


Kunder slår tilbake mot Qualcomm – går hardt ut mot mulig importstans av iPhone

I den pågående saken mellom Apple og Qualcomm forsøker sistnevnte å stanse importen av Intel-baserte iPhoner til USA. Nå har et gruppe med forbrukere mot Qualcomm i håp om å sette en stopper for den potensielle importstansen.

Går ut mot Qualcomm

Gruppen beskylder Qualcomm for brudd på konkurranseloven og ber tingrettsdommer Lucy Koh, i San Jose i California, om å hindre at Qualcomms klage fører frem, skriver nettstedet Bloomberg. Ifølge gruppen vil en importstans av iPhoner med Intel-brikker gjøre det vanskelig for prosessorprodusenten i et allerede utfordrende marked.

“Det vil skade konkurransen i et marked som allerede lider av Qualcomms antikonkurranseoppførsel”, uttaler forbrukergruppen som mener at Qualcomm misbruker patentene sine og markedskreftene for å stenge konkurrentene ute.

Brikkesettprodusenten mener på sin side at de ikke er et monopol og at det ønsker å bli rettferdig betalt for teknologien de leverer. Bakgrunnen for disputten mellom de to selskapene, er at Qualcomm føler Apple ikke betaler riktig pris for teknologien.

Annonse


Qualcomm dømt for Apple-bestikkelser. Må betale milliardbot

 

Kilde.
Bloomberg

Annonse