Apple jobber med VR-teknologi for selvkjørende biler.
Mark Rober jobber med Apple og VR-teknologi for bil.

Annonse


Apple jobber med VR-teknologi for selvkjørende biler

Ifølge rapporter fra Variety har Apple i all hemmelighet startet arbeidet med VR-teknologi til ulik bruk i bil.

Populær YouTuber med på laget

Nettstedet skriver at den populære YouTuberen Mark Rober er en av utviklerne som er en del av spesialgruppen til Apple. Rober og Apple jobber med VR-teknologi for underholdningsprodukter i selvkjørende biler som ikke gjør brukeren uvel.

Et av problemene ved virtuell virkelighet er at man lett kan bli kvalm og uvel under bruk, men Apple forsker på en løsning uten disse bivirkningene.

I patentsøknadene til iPhone-produsenten skriver selskapet at løsningen gjør det mulig for passasjerene å jobbe mens bilen står for kjøringen, uten at man blir bilsyk.

Annonse
Viste frem konsept

Apple er ikke det første selskapet som jobber med liknende teknologi. I desember viste Renault og Ubisoft frem et konsept der frontruten er byttet ut med en 80-tommers OLED-skjerm fra LG som ikke bare viser veien foran deg, men som også kan bli din personlige underholdningstjeneste i bilen.

Ubisoft ar utviklet en VR-opplevelse der bilens sensorer gjør opptak av omgivelsene og sender informasjonen til hodesettet slik at de samme bevegelsene tilpasses opplevelsen og på den måten forhindrer at brukeren blir bilsyk. Dette vil ifølge Renault bidra til å øke opplevelsen når bilen er i autonom modus.

 

Kilde:
Variety

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse