Nå kommer de supersikre ruterne.
Wifi-alliansen er i gang med WPA3-sertifiseringen.

Annonse


Nå kommer de supersikre ruterne

Nå har Wi-Fi Alliance begynt å verifisere rutere som støtter den nye protokollen WPA3. Det skriver The Verge. Og det var kanskje på tide, WPA2-sikkerhetsprotokollen WPA2 ble først tatt i bruk i 2004.

Lanseres i år

Per nå er det nye rutere som blir sertifisert av Wi-Fi Alliance, og for nåværende produkter er man avhengig av at produsenten sender ut en fastvareoppdatering med WPA3-støtte. Overfor Cnet sier i Kevin Robinson i Wi-Fi Alliance at selv om protokollen er mye sikrere enn WPA2, bør brukerne fortsatt benytte et sterkt passord.

– Ikke velg “password” som passord, anbefaler han.

Wifi-alliansen trekker frem følgende fire nyheter som de viktigste:

Annonse
Bedre kryptering for gjestenettverk: Dette gjelder åpne nettverk på kafeer, restauranter og liknende. Disse er egentlig ganske usikre, men WPA3 inkluderer noe WiFi Alliance kaller «individualisert datakryptering» som sørger for at tilkoblingen din til et slikt nettverk er kryptert.

Bedre beskyttelse mot «brute force»-angrep: WPA3 skal ha bedre beskyttelse mot slike angrep som angriper igjen og igjen til de kommer gjennom. I den kommende krypteringen er det et begrenset antall muligheter før prosessen avsluttes.

Bedre støtte for Tingenes Internett-enheter: Med WPA3 kan man bruke en WiFi-aktivert enhet til å konfigurere enheter uten skjerm, som for eksempel Tingenes Internett-dingser som smartlåser og liknende.

192-bit sikkerhetssuite: En sikkerhetssuite med ekstra sikkerhet (bruker Commercial National Security Algorithm) som er myntet på myndigheter, forsvaret og bedrifter og skal tilby høyt kryptert WiFi-nettverk til slike avdelinger.

 

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse