Slik kan skjermprodusentene lure deg: selger nedskalerte 4K-panel, og det er ikke en god ting
Nå som prisen på 4K-paneler er på vei ned, bruker noen skjermprodusenter 4K-paneler og nedskalerer dem om det er få 1440p-paneler å skaffe.

Annonse


Slik kan skjermprodusentene lure deg: selger nedskalerte 4K-paneler, og det er ikke en god ting

Visste du at det er en greie for visse PC-skjerm-produsenter å handle 4K-paneler for så å nedgradere oppløsningen?

Låst til 1440p

Dette gjelder 1440p-paneler som er spesielt populære blant spillere da balansen høy nok oppløsning og FPS møtes før vi alle kan hoppe på 4K-paneler når skjermkortene er kraftige nok om et par år.

Men det visse PC-produsenter nå visstnok gjør, er å bruke nedgraderte 4K-paneler i stedet for et ekte 2560 x 1440-panel.

Man skulle tro at dette var en fordel, men ei så: bildekvaliteten forringes, og det er ikke mulig å betale lite for 1440p, pakke opp hjemme og magisk aktivere 4K fordi fastvaren er låst til 1440p. Hackere, dere har en jobb å gjøre!

Annonse
Vanskelig å vite hva man får

Dette er ikke noe produsentene gjør hele tiden, eller alle produsenter, men spesielt om det er får paneler å få tak i og etterspørselen er stor, så kan man ende opp en Frankenstein-skjerm.

Om du tror du har en slik 1440p-skjerm undersøk om tekst og ikoner er utydelig. Merk at en 1440p-skjerm har pikselstørrelse på 0,23 mm, mens 4K-paneler har 0,16 mm store piksler.

 

Kilde:
DigitalTrends

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse