Qualcomm går i strupen på Intel med dedikert PC-brikke.
ARM-brikkesettene kommer til Windows 10. Det betyr i hvert fall solid batteritid.

Annonse


Så kraftig blir den nye PC-brikken som kan skape store problemer for Intel

Det har versert noen rykter om det allerede, men nå har Snapdragon 1000-spekulasjonene litt mer kjøtt på bena. Igjen kommer de fra tyske WinFuture som har fått tilgang på lekket informasjon.

Skal gi Intel ordentlig konkurranse

Her kommer det frem at Qualcomm jobber med et Snapdragon 1000-brikkesett som er bygget for PC fra grunnen av. Nettstedet skriver at prosessoren vil være større enn Qualcomm-brikkene man finner i dagens PC-er – det er i hovedsak snakk om Snapdragon 835 – og går etter Intels Y- og U-serier.

Dette er langt fra Intels kraftigste prosessorer, men har den fordelen at de er svært strømgjerrige  samtidig som de er kraftige nok til hverdagsbruk.

WinFuture skriver at Snapdragon 1000-prosessoren drives av ARMs nye Cortex-A76-arkitektur og drar 12 watt strøm. Testplattformen består av 16 GB LPDDR4X-minne, to lagringsmoduler på 128 GB, 802.11ad gigabit wifi og 4G.

Annonse


Den første runden med ARM-brikkesett for Windows 10 har vært noe lunken ettersom de drives av Snapdragon 835. PC-ene som slippes senere i år drives trolig av Snapdragon 850, mens enda kraftigere Snapdragon 1000 kommer til Windows 10 i løpet av neste år.

 

Kilder:
WinFuture (tysk),
Ars Technica

Annonse