Apple, Samsung og flere bilgiganter vil erstatte bilnøkkelen med mobilen.
I fremtiden laster du ned en digital bilnøkkel til smarttelefonen din.

Annonse


Apple, Samsung og flere bilgiganter vil erstatte bilnøkkelen med mobilen

Konsortiet Car Connectivity Consortium (CCC) er blitt enige om spesifikasjonene for Digital Key Release 1.0, som kort fortalt gjør at smarttelefonen din erstatter den tradisjonelle bilnøkkelen.

Mobilen erstatter nøkkelen

Dette er en digital nøkkel man laster ned til smarttelefonen og gjør at man kan låse/låse opp bildører, starte motoren og dele tilgangen til bilen med andre. Teknologien bak drives av Near Field Communication (NFC), samme løsning som når man betaler med kontaktløse kort eller smartklokker i butikken.

CCC lover at systemet er en sikker løsning som implementerer den digitale nøkkelen din mobiltelefonen via Trusted Service Manager Infrastructure. Samtidig med denne annonseringen, kunngjør konsortiet at de har startet arbeidet med Digital Key Release 2.0-spesifikasjonene. Planlagt ferdigstillelse er første kvartal 2019.

Apple og Samsung er to av selskapet i CCC som også består av bilprodusentene Audi, BMW, General Motors, Hyundai og Volkswagen i tillegg til teknologibedriftene LG, Panasonic og Qualcomm.

Annonse
Se oss prøvekjøre Jaguar I-Pace:

 

Kilde:
Business Insider

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse