Dommer: - Twitter har ikke rett til å kaste ut hvem de vil
En dommer sier Jared Taylor for lov å prøve saken sin i en amerikansk domstol etter at dommeren fant at Twitters avtale med brukerne kanskje er i strid med amerikansk lov.

Annonse


Dommer: – Twitters kontrakt med brukerne kan være ulovlig

En dommer i San Francisco har bestemt at Jared Taylors sak mot Twitter får lov å fortsette.

Twitter opererer kanskje med ulovlig kontrakt

Jared Taylor ble kastet ut av Twitter fordi tjenesten mener han er nazist eller rase-hater, og at de har lov å kaste ut hvem de vil fra tjenesten med basis i kontrakten brukerne må godkjenne, mens Taylor peker på ytringsfrihet som er garantert i den amerikanske grunnloven.

Det har dommeren, Harold Kahn, sagt nei til, og mener at kontrakten Twitter opererer med i forhold til sine brukere, kan være ugyldig.

Saken er derfor langt viktigere enn Taylors sak, for om han vinner frem vil det kanskje sette en presedens som vil gjøre det ulovlig for Twitter å stenge kontoer som har synspunkter de ikke er enige i.

Annonse
Project Veritas avslørte på nyåret at Twitters ansatte bannlyser personer de ikke liker, spesielt konservative. Nå kan de bli saksøkt for å mene at de er for 100 prosent ytringsfrihet.

Slik sensuerer Twitter alt de ikke liker

Har du hørt om den skremmende EU-loven?

Også EU er på krigsstien i forhold til ytringsfrihet på nett, noe som kan få store konsekvenser:

“Artikkel 13 sier at nettsteder der mye av innholdet genereres av brukerne, Facebook er et godt eksempel på en slik side, må implementere automatisk filtrering av opphavsrettsbeskyttet innhold som lastes opp på plattformen.”

“Nettstedene risikerer store bøter hvis slikt innhold blir tilgjengelig på deres plattform. Artikkel 13 rammer alt av opphavsbeskyttet materiale og inkluderer bilder, lyd, video, programvare, kode og skrevne ord, forklarer Wired, og motstanderne mener at dette vil ramme den frie delingen som kjennetegner dagens Internett. Blant annet vil direktivet ramme såkalte «memes» og liknende brukertilpasning av eksisterende innhold. Dette innholdet vil bli filtrert ut hvis direktivet får flertall i stemmeangivingen.”

 

Kilde:
Cnet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse