Det nye EU-direktivet kan forandre Internett slik vi kjenner det i dag.
SaveYourInternet er store motstandere av Artikkel 13-direktivet.

Annonse


Det nye EU-direktivet kan forandre Internett slik vi kjenner det i dag

I morgen skal EU-parlamentets Legal Affairs Committee stemme over et nytt direktiv om opphavsrett. Tanken bak er å tilpasse lovene om opphavsrett med dagens forhold, men spesielt ett direkte er av det omstridte slaget.

Vil påvirke dagens Internett

Artikkel 13 sier at nettsteder der mye av innholdet genereres av brukerne, Facebook er et godt eksempel på en slik side, må implementere automatisk filtrering av opphavsrettsbeskyttet innhold som lastes opp på plattformen.

Nettstedene risikerer store bøter hvis slikt innhold blir tilgjengelig på deres plattform.

Artikkel 13 rammer alt av opphavsbeskyttet materiale og inkluderer bilder, lyd, video, programvare, kode og skrevne ord, forklarer Wired, og motstanderne mener at dette vil ramme den frie delingen som kjennetegner dagens Internett. Blant annet vil direktivet ramme såkalte “memes” og liknende brukertilpasning av eksisterende innhold. Dette innholdet vil bli filtrert ut hvis direktivet får flertall i stemmeangivingen.

Annonse


Trapper opp kampen

Ifølge SaveYourInternet vil det også påvirke direktestrømming av spill. Nettstedet melder at over 70 internettpioneer har signert et opprop sendt til Antonio Tajani, president i EU-parlamentet, der de skriver at Artikkel 13 er et steg i feil retning for Internett.

Gruppen mener at opphavsrettshaverne bør ha en rett på en del av omsetningen fra bruk av beskyttet innhold, men at dette direktivet ikke er måten å gjøre det på. Brevet kan du lese her: “Article 13 of the EU Copyright Directive Threatens the Internet”.

 

Kilde:
Wired 

Annonse