Se hva de får til: nå tryller Nvidia med video
Det er utrolig hva Nvidia og de to Universitetene har fått til. Nvidia står for datakraften som skal til for å lage saktefilm av tradisjonelle opptak i ettertid.

Annonse


Se hva de får til: nå tryller Nvidia og forskere med video

Nvidia håper å revolusjonere spill-grafikk ved å bruke vektorer i stedet for den tradisjonelle metoden.

Se klippet nederst, det er verdt tiden

Men dette er noe som i så fall er mange år frem i tid, om de skulle lykkes, og ikke minst lykkes med å få med seg utviklerne og alt som skal til – det er et stort prosjekt.

Video dog, er litt enklere, og nå har Nvida og partner-forskere vist frem hvordan de med AI (så klart) kan skape saktevideo av helt vanlige klipp.

Slik gjør de det

Nvidia backer prosjektet, og får PR tilbake. Det er nemlig brukt Tesla V100 GPU-er og cuDNN-akselererte PyTorch dyp-læring-servere for å generere en AI kraftig nok til å trene seg opp til å gjøre filmene sakte etter å ha studert 11 000 sportsvideoer og sportsaktiviteter filmet med 240 bilder i sekundet.

Annonse
“Etter at de ble trent opp kunne det kunstig nevralt nettverket forutsi de ekstra bildene”, forklarer Nvidia.

Se selv

Greia er nemlig at toppmobiler kan filme i slow-motion, men at man ofte er begrenset av tid og/eller kvaliteten på opptakene.

Nvidia samarbeidet med University of Massachusetts og University of California som nå avslører at de har forsket frem teknologi som kan lage 4 x saktere video fra en originalvideo der tempoet er normalt.

Klippene under er hentet fra saktefilm-filmene fra The Slow Mo Guys. Produksjonen er så gjort enda saktere med AI.

Hva synes du om dette? Vi synes det er veldig imponerende:

 

Kilde:
Nvidia

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse