Dette sier Xbox-sjefen etter Sonys "Fortnite"-nei.
Sony sier nei, Nintendo og Microsoft sier ja til kryssplattform mellom konsollene.

Annonse


Dette sier Xbox-sjefen etter Sonys “Fortnite”-nei

Det har stormet rundt Sony og PlayStation-avdelingen etter E3-messen. Det skjedde etter at superpopulære “Fortnite” ble lansert til Nintendo Switch. Spillere med PlayStation 4 og Switch fant raskt ut at de ikke kan bruke samme Epic Games-konto på begge plattformer, noe som skyldes at Sony har takket nei til kryssplattform mellom PS4 og konsollene.

Bra for spillerne

Nå har både Xbox-topp Phil Spencer og Nintendos Reggie Fils-Aimé uttalt seg i saken. Spencer er tydelig på at kryssplattformspilling er bra for spillerne.

– Hvis du kjøper en Xbox til barnet ditt, og jeg kjøper en PlayStation til mitt barn – jeg er kun forelderen, det er deres bursdag eller noe – og barna ønsker å spille “Fornite” og plutselig kan de ikke spille med hverandre. Det føles ikke som om det hjelper kundene, sier han til Giant Bomb.

Han legger til:

Annonse
– Hvis det ikke hjelper utviklerne og ikke kundene, føles det for meg at det ikke hjelper vekst i spillbransjen. Jeg kommer ikke til å dømme andre for det er deres valg.

Det er bare å glede seg:

Fortnite kommer til Android i løpet av sommeren

– De bestemmer selv

Nintendo-sjefen ser noenlunde likt på saken. Fils-Aimé sier overfor Polygon at det er tre forskjellige ting man må se på.

– Du har selskaper som mitt som oppfordrer til kryssplattform og gjør det mulig. Du har utviklere og innholdseiere som ønsker kryssplattform og oppfordrer til det, og så har du plattformeiere og hva de gjør. Og når det gjelder plattformeiere. Det er noen som har påvirkning på dem, jeg har ikke det. Og de valgene er det de som tar, og noen støtter kryssplattform, andre ikke, sier han til nettstedet.

I en uttalelse forrige uke sa Sony at de lytter til PlayStation-fellesskapet for å forbedre spillopplevelsen for dem og at de allerede støtter kryssplattform mellom PC og smarttelefon.

 

Kilder:
Polygon,
Giant Bomb

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse