Slik er Microsofts maskinvareplaner: Tre nye Surface-enheter, HoloLens 2 og ny Xbox.
Microsoft har mye ny maskinvare på vei.

Annonse


Slik er Microsofts maskinvareplaner: Tre nye Surface-enheter, HoloLens 2 og ny Xbox

Nettstedet Thurrott.com siterer lekkede, interne Microsoft-dokumenter som avslører flere av IT-gigantens kommende maskinvareplaner.

Tre nye Surface-maskiner

Her kommer det frem at Microsoft jobber med tre nye Surface-enheter som for øyeblikket går under kallenavnene Carmel, Libra og Andromeda. Libra skal være den rimelige Surface-modellen Bloomberg meldte om i mai. Dette brettet skal ta opp kampen med den rimeligste iPad-en.

Videre ser Carmel ut til å være den neste utgaven av Surface Pro. Per nå er det få detaljer om denne maskinen.

Den tredje, og kanskje mest interessante Surface-enheten, er Andromeda som hyppig frekventerer ryktebørsen. Dette er Microsofts mystiske, foldbare enhet med to skjermer som selskapet håper vil være starten på en helt ny produktkategori. Andromeda vil ifølge dokumentene kommer i år. Det kommer også frem at Windows-produsenter vil lage egne varianter basert på Andromeda, som for eksempel Dell og Intel.

Annonse


Forvent bakoverkompatibilitet

Så har vi HoloLens. Den neste utgaven, kodenavn Sydney, vil etter planen lanseres i 2019. Ifølge rapportene blir den mye rimeligere enn det første hodesettet, i tillegg skal det være lettere, ber komfortabelt og ha en mye bedre skjerm.

Til slutt nevner dokumentene den neste Xbox-konsollen. Microsoft uttalte under E3 at de jobber med nye konsoller, og ifølge de lekkede dokumenter kommer den første av disse i 2020. Selskapet har et stort fokus på bakoverkompatibilitet og man bør forvente at den neste konsollen minst støtter Xbox One-spill om ikke også 360-spill. I dokumentene kommer det også frem at Scarlett ikke nødvendigvis er ett enkelt produkt, men også en familie av enheter.

Hva ser du mest frem til av disse?

 

Kilde:
Thurrott

Annonse