Microsoft satser på strømming og har startet med utviklingen av nestegenerasjon Xbox-konsoll.
Microsoft satser på strømming og har startet med utviklingen av nestegenerasjon Xbox-konsoll.

Annonse


Microsoft satser tungt på spillstrømming

Microsoft har på E3 i år annonsert at de kjøper opp fem spillstudioer. Disse er Undead Labs (State of Decay), Playground Games (Forza Horizon), Ninja Theory (Hellblade: Senua’s Sacrifice), Compulsion Games (We Happy Few), og The Initiative. Sistnevnte er et nytt spillstudio der sjefen er hentet fra Crystal Dynamics.

Kvalitetsspill hvor som helst

I løpet av Microsofts pressekonferanse kunne Phil Spencer avsløre at utviklerne deres jobber med konsollstrømming til hvilken enhet som helst. Det er allerede i dag mulig å strømme spill innad i hjemmet ved hjelp av en Xbox-konsoll og Xbox-appen til PC. Microsoft blir dermed en blant flere selskaper som satser tungt på strømming av spill, og spørsmålet blir da om den neste generasjonen spillkonsoller blir den aller siste.

Spencer er av den mening at spillkonsoller kommer til å forbli i stua til folk i mange år til, men at man kommer til å se en større bredde med tanke på hvilke enheter som kan spille “ordentlige” konsollspill. Likevel vil ikke strømmeenheter, med det første, kunne erstatte ordinære spillkonsoller. I stedet vil man i fremtiden ikke være låst til stua hjemme når man vil spille skikkelige spill.

Arbeider med neste generasjon

Videre kunne Spencer bekrefte at Microsoft har startet arbeidet med den neste Xbox-konsollen – hvilket for øvrig ikke bør komme som noen overraskelse. I følge IT-magasinet Thurrot har den neste konsollen fått det midlertidige navet Scarlet.

Annonse
Lanseringsdato for Scarlet er enda ikke kjent.

Kilde:
Thurrot
Xbox Achievements

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse