IKEA vil ved hjelp av 3D-teknologi spesialtilpasse gamerstol til kjøper.
IKEA vil ved hjelp av 3D-teknologi spesialtilpasse gamerstol til kjøpere.

Annonse


IKEA vil scanne rumpa di

Den svenske møbelkjeden har lyst å ta del i det voksende gamerstol-markedet. De kunne derfor nylig annonsere at de holder på å designe en ny gamerstol i samarbeid med det amerikanske selskapet UNYQ.

Proteseeksperter og e-sportskole med på råd

UNYQ er mest kjent for 3D-printede proteser, men sammen med IKEA skal de nå utvikle en gamerstol som kan tilpasses kjøperen. I tillegg har de også fått med seg e-sportskolen Area Academy på laget. Dette for å få tips fra målgruppen som sannsynligvis kommer til å ende opp med å kjøpe produktet.

Utbyttbare plater

Gamerstolen som har fått det relativt intetsigende navnet, “Ubik”, vil ha utbyttbare plater, og disse platene blir laget ved hjelp av kroppsscanning og 3D-printing. IKEA og UNYQ ser for seg at man vil kunne gå inn og kjøpe seg en Ubik, bli scannet, for så å motta de spesialtilpassede platene i posten to uker senere. Du må med andre ord forberede deg på å få bakenden din scannet for å få kloa i denne gamerstolen.

Marcus Engman, sjefsdesigner hos IKEA, kommenterte at man gjennom partnerskapet med UNYQ, håper på å lære seg hvordan man kan bruke 3D-scanning og 3D-printing til produksjon av spesialtilpassede produkter. Med andre ord blir muligens denne gamerstolen den første i rekken av spesialtilpassede møbler fra den svenske møbelgiganten.

Annonse


 

Prototypen består foreløpig bare av setet.
Prototypen består foreløpig bare av setet. (Ill.: UNYQ)

Kommer i 2020

I følge UNYQ har man brukt ni uker på å utvikle prototypen som foreløpig kun består av setet. IKEA ser for seg at stolen vil bli å finne i deres varehus en gang i 2020.

Kilde:

UNYQ