SNIKTITT: Forza Horizon 4 og Shadow of the Tomb Raider
Forza og Tomb Raider er sterke IP-er, men de to neste spllene i disse seriene vi fikk prøve i dag er ikke neste-neste generasjon, men mer som store DLC-er å regne.

Annonse


SNIKTITT: Forza Horizon 4 og Shadow of the Tomb Raider

Liker du Horizon-spillene og Tomb Raider-serien i drakten til Crystal Dynamics?

Følg med på E3 2018.

Mer av det gode – lite av det nye

Det er godt nytt, for dette er jo, selvsagt, hverken nye IP-er eller en omstart av en eksisterende, men mer av det vi likte fra de forrige spillene i serien.

Vi kan starte med Forza Horizon 4 som var det spillet på Xbox sin hands-on event som var best moro. Gears 5? Ikke spillbar. Fallout 76? Ditto.

Så da satt vi igjen med to spill, som på en måte er toppspill, men later til å bli 0,5-oppraderinger.

Annonse


SNIKTITT: Battlefield V – er dette en evolusjon, eller mye mer?

Forza Horizon 4

Ok, så Microsoft tok ingen store sjanser i år. Spillene vi fikk prøve er kjente serier.

Dette vil ta tid for selskapet kjøpte for ikke så lenge opp en flere nye spillstudioer. Dette er noe de burde ha gjort for fem år siden, slik at de kunne vise frem et par, tre nye IP-er i kveld, men så skjedde ikke.

I stedet fikk vi mer av Horizon 3. Ja, for dette er treern, men med dynamiske sesonger. Under den så alt for korte demoen (dette var moro, alså), fikk vi prøve oss på samtlige sesonger: vår, høst, vinter og sommer.

Føles det helt annerledes? Er dette plutselig en simulasjon? På ingen måte: det føles som Horizon-spillene til fingerspissene.

Om dette er litt mer enn en glorete DLC er for tidlig å si, men vi tror ikke det altså. For øvrig er Playground Games, studioet bak Horizon-spillene, en av Microsofts oppkjøp, så vi håper dette bare blir bedre (de vil få enda tidligere innblikk i de nye Xbox-konsollene som er på vei).

Vi skal være veldig forsiktige med å si at dette er en ny generasjon Horizon, for det virker ikke sånn.

For all del, dette er moro, men noen omstart av hverken grafikkmotor eller den grunnleggende opplevelsen er det ikke – det er mer av alt fra Horizon 3, men med forbedrede co-op muligheter vi får høre mer om senere.

https://www.youtube.com/watch?v=VmQNo8xtcAg

SNIKTITT: Anthem – vi tror vi er skuffet

Shadow of the Tomb Raider

Vi elsket den første omstarten Crystal Dynamics leverte fra og med Tomb Raider fra 2013, men ble også noe skuffet av Rise of the Tomb Raider som ikke ga helt mening mot slutten.

Nå er det nye spillet her snart (14. september), og det er ufattelig kjedelig å måtte nevne det, men dette spillet virker som Horizon 4, som en stor DLC.

Det er ikke nevneverdige endringer hva angår grafikken, og måten man spiller på samt historiedelen ser veldig lik ut det siste spillet i serien fra 2015.

Igjen: 2015-tittelen og det fra 2013 var svært gode spill, men vi er på vei inn i nok en ny generasjon spill, og nå begynner det å bli for mye av det samme.

Shadow of the Tomb Raider blir nok god underholdning, men ingen stor-oppgradering, og serverer mange av de samme typene fysikk-gåter og action-utforskning vi har blitt vant til de siste årene.

Det er ikke noe galt med det, men bare ikke forvent så veldig mye mer eller store mengder helt nye ting, heller.

Annonse