- Apple Watch får iPhone-lignende knapper som kan analysere helsa
Fremtiden til Apple Watch ble plutselig mye mer spennende.

Annonse


– Apple Watch får “iPhone-knapper” som kan analysere helsa

iPhone 7 og 7 Plus har ikke fysisk trykk på hjemknappen, men bruker i stedet vibrering for å simulere effekten. Det samme gjelder for MacBook. Nå får Apple Watch snart det samme.

Ikke sikkert den kommer i år

Apple Watch 4 ventes i september sammen med tre nye iPhone-modeller, og nå vet vi nok en av nyhetene (kilden sier en 2018-lansering ikke er garantert, og at dette fremdeles kan utsettes til neste år):

ingen fysiske knapper utover den digital kronen som fremdeles vil kunne snurres for å bla i innhold.

– Samtlige Apple Watch er defekte og Apple er klar over det

Annonse
Gir dette brukerfordeler?

I stedet har de to knappene, den på toppen av den digital kronen, og den noe større på siden, sensorer som merker at man trykker. Dette samtidig som Taptic Engine vibrerer så bruker er klar over trykkene.

Dette vil nok spare plass for kanskje større komponenter på innsiden og gjøre klokka mer vanntett, kanskje i lengre tid.

Dette er spennende

Kilden avslører til Fast Company at Apples designgruppe utvikler en Watch som ikke har knapper i det hele tatt, men at bruker kan trykke på områder på siden av klokka.

Selskapet utvikler visstnok også muligheten til at knappene på klokka kan brukes som sensorkilde nummer to, som visse analyser vil trenge. Dette er ting de kan bake inn nå som knappene kanskje ikke lenger har fysiske trykk, men nemlig en sensor som er hud-sensitiv.

Vi kan ikke tenke noe annet enn at Apple har utforsket dette på iPhone også, altså med en hjemknapp som analyserer blant annet hjerterytme.

 

Kilde:
Fast Company

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse