Neste år kan Snapdragon virkelig gi Intel konkurranse på PC.
Qualcomm satser stort på PC-markedet.

Annonse


Neste år kan Snapdragon virkelig gi Intel konkurranse på PC

Denne uken avduket Qualcomm et nytt brikkesett, Snapdragon 850, for bærbare PC-er. Brikkesettet blir å finne i ARM-maskiner som kommer mot slutten av året og Samsung er ifølge rapportene et av selskapet som jobber med en slik PC.

På høyde med Intels U-serie

Ryktebørsen vil også ha det til at Qualcomm har rettet fokuset mot en Snapdragon 1000-prosessor som også vil være eksklusiv til bærbare PC-er. Det er få detaljer å spore om denne prosessoren på nåværende tidspunkt, men ifølge tyske WinFuture kan dette bli den første CPU-en som gir Intel ordentlig konkurranse blant bærbare.

Ifølge nettstedet har Snapdragon 1000 en TDP (Thermal design power) på 12 watt, noe som er nærmere Intels U-serie som har en TDP på 15 watt. Faktisk har Snapdragon 850 en TDP på 6,5 watt som er på høyde med Intels strømgjerrige, men ikke fullt så kraftige, Y-serie.

Termisk designkraft har for øvrig ingenting å si på den faktiske ytelsen, men man forventer høyere ytelse med høyere TDP-tall.

Annonse
En annen viktig detalj er ARMs ferske annonsering av Cortex-A76-arkitekturen som kan nå 3,3 GHz, noe som er flere hakk raskere enn dagens modeller.

 

Kilder:
WinFuture,
Wccftech

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse