Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Fortnite er det desidert mest populære spillet på Facebook Gaming. (Ill.: Martin Kynningsrud Størbu)

– Facebook stjeler «Fortnite»-strømmere fra Twitch

Spill: Nettsamfunnet vil ha en del av strømmekaken.

I går lanserte Facebook en dedikerte strømmeside for spill som samler alt spillstrømming. Siden inkluderer direktestrømmer fra personer eller grupper man følger, men også anbefalte strømmere.

«Fortnite» dominerer

Twitch har de siste årene fått hard konkurranse i dette markedet. Blant annet fra YouTube Gaming og Microsoft Mixer, men nå også fra Facebook.

Tall fra Facebooks spillside viser at «Fortnite». ikke overraskende i det hele tatt, er det mest populære spillet. I skrivende stund er det 2900 strømmer og 238 100 visninger av spillet. Til sammenlikning er det 76 702 personer som ser på «Fortnite» på Twitch. På Mixer er det ferske «Realm Royale» som er det mest populære med 3023 visninger, mens 2865 ser på «Fortnite».

Dog er det få andre spill på Facebook Gaming som har noe særlig med brukerbase. Nærmeste er «PUBG» med 3400 strømmer og 95 100 visninger, mens på Twitch og de andre tjenestene er det mer jevnt fordelt.

The Verge skriver at Facebook har en ambisjon om å bli destinasjonen for både direktesendt innhold, som Twitch, og for opplastet innhold, som YouTube. Nå går nettsamfunnet hardt etter det lukrative markedet for spillstrømming som har en stor tilhengerskare, som i tillegg er yngre og dermed mer aktuell for annonsørene, forklarer nettstedet.

Hvilken spillstrømmetjeneste foretrekker du? Facebook YouTube Gaming, Mixer, Twitch eller en annen?

 

Kilde.
The Verge,
Facebook Gaming

Stikkord: facebook, fortnite, Spill