- Den neste konsollgenerasjonen blir den siste.
Ubisoft-sjefen tror at strømming vil ta over.

Annonse


– Den neste konsollgenerasjonen blir den siste

Samtlige av denne generasjonens spillkonsoller gjør det salgsmessig godt. Nintendo Switch har så vidt begynt og har kun ett år på baken, Xbox One X ble lansert i fjor, mens det sakte har begynt å svirre rykter rundt en PlayStation 5. Ubisoft-topp, Yves Guillemot, tror at den kommende generasjonen blir den siste.

– Strømming tar over

Det sa han under et nylig intervju med Variety. Sjefen for spillhuset, som står bak titler som “Rainbow Six: Siege”, “The Crew” og “The Division”, tror at det kommer én generasjon med spillkonsoller til, men så er det slutt. Han tror at spillindustrien etter den tid vil skifte retning.

– Jeg tror med tiden at strømming vil bli mer tilgjengelig til mange spillere og gjør at man ikke er avhengig av å ha kraftig maskinvare hjemme, sier han til nettstedet.

– Det kommer én konsollgenerasjon til og etter det handler det om strømming for alle.

Annonse


Guillemot legger til at han tror strømming av storspill til flere skjermer, vil føre til mer innovasjon i bransjen.

– Det vil bidra til at AAA-spillbransjen vokser mye raskere. Vi er nødt til å jobbe med tilgjengeligheten til disse spillene for å sørge for at de kan spilles på uansett enhet, men det faktum at man kan strømme disse spillene til smarttelefoner og TV-skjermer uten konsoll, kommer til å endre mye i bransjen, forteller Ubisoft-sjefen til Variety.

Valve er godt i gang

Valve lanserte nylig en Steam Link-app med mulighet til å strømme spill fra PC-en til mobiltelefoner. Så langt har Google godkjent appen, mens Apple mener at Valve må gjøre endringer før Steam Link eventuelt blir tilgjengelig i App Store.

Microsoft jobber hardt med liknende teknologi og fortalte nylig til Variety at spilling handler mer og mer om å ha favorittspillene på de plattformene man eier. Det er muligens derfor selskapet satser stort på ting som Xbox Play Anywhere, strømming av spill fra konsoll til PC og at Xbox One kan spille hundrevis av Xbox 360-spill, men også et utvalg fra den originale Xbox-konsollen. Samtidig tror mange at Xbox One er den siste spillplattformen til Microsoft og at selskapet planlegger å lansere kraftigere konsoller samtidig som at alle spillene fortsetter å fungere på samtlige One-enheter.

Er du enig med Ubisoft-sjefen, eller tror du man får se flere konsollgenerasjoner?

 

Kilde:
Variety

Annonse