Microsofts nye datasenter er 12 meter langt, har plass til 864 servere og befinner seg under vann.
Det første Natick-senteret i Skottland.

Annonse


Microsofts nye datasenter er 12 meter langt, har plass til 864 servere og befinner seg under vann

I går annonserte Microsoft at de hadde installert en prototype av et undervannsdatasenter ved øygruppen Orknøyene i Skottland. Datasenteret har likheter med en ubåt, er 12 meter langt og har plass til 864 servere.

En ny bølge med datasentre

Selskapet har jobbet med Project Natick i lang tid og prosjektet handler om å utvikle bærekraftige datasentre som kan fungere i flere år uten å være avhengig av vedlikehold. Datasenteret er designet for å kunne drives i minst fem år uten vedlikehold, men Microsoft skal de kommende 12 månedene overvåke prosjektet tett for å se at alt fungerer som det skal.

Mens vanlige datasentre krever mye kjøling for å holde temperaturene nede, noe som drar mye strøm, holdes Microsofts nye prosjekt naturlig avkjølt av havet. Ved full kapasitet krever Project Natick under en kvart megawatt og denne strømmen drives av fornybar energi som blir generert på land.

“Nær halvparten av jordens befolkning bor i nærheten av havet. Å ha datasentre nærmere milliarder av personer som bruker Internett, vil sørge for raskere og bedre nettsurfing, videostrømming og spilling, mens selskapene kan nyte teknologier som er drevet av kunstig intelligens”, skriver Microsofts Storbritannia-sjef, Cindy Rose, i et blogginnlegg i forbindelse med lansering av Project Natick.

Annonse
 

Kilde:
Microsoft

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse