Slik logger du på Windows om du har glemt passordet.
Prøv dette hvis du blir låst ute av Windows.

Annonse


Slik logger du på Windows om du har glemt passordet

Du er neppe alene om å ha glimt Windows-passordet ditt en eller annen gang, og det kan være frustrerende å ikke få tilgang til maskinen sin. Nettstedet PC Tablet har publisert en artikkel som inneholder tre nyttige verktøytips til dem som har glemt Windows-passorde.

Prøv dette

Programmet Kon-boot er det første og PC Tablet omtaler det som “spektakulært”. Det fungerer litt annerledes enn tilsvarende programmer ved at det i stedet for å hente ut passordet ditt, deaktiverer låseskjermen og gjør det mulig å sette opp et nytt passord.

Først laster man ned programmet og overfører ISO-filen til en oppstartsbar DVD eller USB-penn. Deretter må man sørge for å starte opp PC-en fra DVD-en eller USB-en for så å følge anvisningene på skjermen.

En ulempe med Kon-boot er at den ikke støtter 64-bits Windows 7, 8 og 10.

Annonse
iSeepassword er det andre passordverktøyet PC Tablet anbefaler. Dette er et av de mest populære programmene for å låse opp en Windows-maskin. Verktøyet fungerer ved at det fjerner passordboksen i stedet for å knekke passordet eller tilbakestille det.

Nettstedet skriver at ingen data går tapt når man bruker iSeepassword og at det er blitt grundig testet på PC-er fra produsenter fra Dell, HP, Acer og Lenovo, samt at det støtter Windows XP, Vista, 7, 8 og 10.

Man laster ned programvaren fra selskapets nettsider og følger anvisningene på skjermen. Også her trenger man en DVD eller USB-minnepenn.

Mer avansert

Den tredje og siste anbefalingen er John the Ripper og verktøyet fungerer på Windows 7-, 8-, og 10-maskiner. Det er faktisk utviklet for å finne svake passord på UNIX-plattformer, men fungerer også på en rekke andre. PC Tablet advarer om at denne løsningen er mer kompleks enn de andre og at det er viktig at man følger anvisningene til punkt og prikke.

Slik bruker du John the Ripper:

  1. Opprett en mappe kalt “Passwords” under Windows C:.
  2. Last ned et komprimeringsverktøy som WinZip eller 7-Zip.
  3. Laste ned og pakk ut John the Ripper-verktøyene. Disse finner du her.
  4. Kopier teksten i dette bildet og lim inn i Ledetekst.
  5. Kjør programvaren og vent på at programvaren avslører passordet.

Les samtlige guider hos PC Tablet.

Har du glemt passordet til Windows-PC-en din? Hvordan fikk du låst opp maskinen?

 

Kilde:
PC Tablet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse