AirPods får snart støtte for Apples geniale funksjon for hørselshemmede.
AirPods får støtte for direktelytting.

Annonse


AirPods får snart støtte for Apples geniale funksjon for hørselshemmede

iOS-enhetene iPhone, iPad og iPod touch inneholder alle tilgjengelighetsfunksjoner for personer med blant annet nedsatt hørsel og syn. Én av de mest nyttige funksjonene er direktelytting beregnet på hørselshemmede.

Kommer i iOS 12

Slik forklarer Apple funksjonen:

“Med direktelytting blir iPhone, iPad eller iPod touch en ekstern mikrofon som sender lyd til Made for iPhone-høreapparater. Direktelytting kan hjelpe deg med å høre en samtale i et rom med støy eller høre noen snakke i andre enden av rommet.”

Direktelytting støttes allerede i en rekke Made for iPhone-høreapparater og snart vil også Apples egne propper, AirPods, støtte den smarte funksjonen. Det melder TechCrunch som skriver at AirPods vil ha støtte for direktelytting i iOS 12 som forventes i september. På den måten kan AirPods-brukere strømme lyd fra mikrofonen rett fra en iPhone, samtidig er man ikke nødvendigvis nødt til å bruke høreapparat med mindre man selvsagt er avhengig av dem.

Annonse
Dagens AirPods er naturligvis ikke være en erstatning for høreapparater, men direktelyttingstøtten vil være nyttig for personer med nedsatt hørsel.

Som nettstedet skriver, kan nyttige bruksområder for direktelytting være i bråkete restauranter og i klasserom/forelesningssaler.

– Slik blir «AirPods 2» – støykansellering og 2019-lansering

 

Kilde:
Techcrunch

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse