Slik er Asus' vanvittige spillmobil med superrask 90 Hz-skjerm.
Asus ROG Phone setter en ny standard blant heftige smarttelefoner.

Annonse


Slik er Asus’ vanvittige spillmobil med superrask 90 Hz-skjerm

Asus slår hardt på stortrommen under årets Computex-messe i Taiwan. Ikke bare har selskapet vist frem Zenbook Pro-PC-en der styreflaten er erstattet med en skjerm, men de har også en spinnvill spillmobil på menyen.

For noen spesifikasjoner

Kanskje er ROG Phone telefonen den du bør vurdere når “Fortnite” lanseres til Android denne sommeren. Her er det mye futt innabords. For eksempel en overklokket Qualcomm Snapdragon 845-prosessor på 2,96 GHz – standardbrikken yter 2,8 GHz – sammen med den spilloptimaliserte GPU-brikken Adreno 630. Det fører selvsagt til mye varmeutvikling i en liten kropp, men Asus skal løse dette med et innebygget “3D vapor-chamber cooling system”. I tillegg har den en ekstern kjøleløsning som kan festes på baksiden. En fiffig detalj er at kjøleløsningen, kalt “AreoActive Cooler” har innebygget lydutgang og strømtilkobling.

Den sekstommers store skjermen har et AMOLED-panel på hele 2160 x 1080 piksler, noe som faktisk er mer enn i enkelte bærbare spill-PC-er. Uten sammenlikning, selvsagt. Oppdateringsfrekvensen er på solide 90 Hz og forsinkelsen er på ett millisekund. Det er også verdt å merke seg at panelet har 108,6 prosent DCI-P3 color gamut, HDR-støtte og 10 000:1-kontrastforhold.

På innsiden sitter det en lagringsbrikke på 512 GB og 8 GB minne. Vi kan nesten med sikkerhet si at Asus ROG Phone er den Android-mobilen med heftigst spesifikasjoner per dags dato.

Annonse


Akkurat her ser ROG Phone ut som en ulv i fåreklær.
Akkurat her ser ROG Phone ut som en ulv i fåreklær. (Ill.: Asus)

Kommer i år

Som seg hør og bør i en spillfokusert smarttelefon, har ROG Phone naturligvis en dedikert spillmodus, kalt “X Mode”, som demper alt av bakgrunnsoppgaver og varsler. “X Mode” endrer også fargene på grensesnittet til enheten. Mobilen har også en rekke spilldedikert tilbehør. Blant annet en standard spillkontroller med analogstikker og fysiske skulderknapper.

TwinView Dock er et annet tilbehør og leverer en ekstra skjerm til ROG Phone. Om ikke spillmobilen var diger nok fra før av, blir den enda større med denne dokken som består av et batteri på 6000 mAt og en sekstommers 1080p-skjerm.

Asus vil ikke avsløre prisen på ROG Phone under Computex 2018, men sier at den kommer i løpet av årets tredje kvartal. Vi er neppe alene om å se frem til å teste den.

Ja, dette er helt klart en smarttelefon for spillere.
Ja, dette er helt klart en smarttelefon for spillere. (Ill.: Asus)

 

Kilde:
Asus

 

Annonse