Apples nye sikkerhetslag kan ta knekken på "iPhone-åpnere".
GrayKey er boksen som enn så lenge kan låse opp iPhoner.

Annonse


Apples nye sikkerhetsfunksjon kan ta knekken på “iPhone-åpnere”

I går kveld dro Apple sløret av iOS 12 og som ventet var det ingen nye produkter  å spore, men det var flust av nyheter under panseret.

Krever passkode etter én time

Blant disse nyhetene finner man et nytt beskyttelseslag som gjør det vanskeligere, om ikke umulig, for selskaper som Cellebrite og GrayShift å låse opp iOS-enheter. Sistnevnte har utviklet en boks som låser opp iPhoner, også nyere modeller, i løpet av tre dager og selskapet samarbeider tett med politiet i USA.

Motherboard skriver at den nye funksjonen tvinger brukerne til å låse opp iPhone med passkoden når man kobler til et USB-tilbehør når enheten ikke har vært låst opp i løpet av én time. Dette vil gjøre det mye vanskeligere å bruke enheter som GrayShifts GrayKey til å låse opp iOS-enheter. Tidligere var denne begrensningen på én uke, men er nå justert ytterligere.

– Dette tar mer eller mindre knekken på GrayKey og Cellebrite. Hvis den gjør hva de sier den vil og ikke tillater NOEN form for datatilkobling frem til den er låst opp, så ja. Du kan ikke utnytte enheten hvis du ikke kan kommunisere med den, sier Ryan Duff, sikkerhetsforsker i Point3 Security, til nettstedet.

Annonse


Betaene til iOS 11.4.1 og 12 har begge dette sikkerhetslaget aktivert som standard, skriver Motherboard.

 

Kilde:
Motherboard

Annonse


Annonse


Annonse