Gartner: Xiaomi er den store mobilvinneren - øker med 124 prosent.
Xiaomi slår tilbake etter noen svake kvartal.

Annonse


Gartner: Xiaomi er den store mobilvinneren – øker med 124 prosent

Analyseselskapet Gartner meldte i februar at mobilsalget i det fjerde og siste kvartalet i 2017 var svakere enn tilsvarende periode året før. Nå melder Gartner om grønne tall for bransjen.

Samsung faller, Apple øker

Statistikk for årets første kvartal viser at salget økte med 1,3 prosent sammenliknet med de første tre månedene i fjor. Over 383 millioner smarttelefoner ble det solgt i kvartalet – det tilsvarer 84 prosent av det totale mobiltelefonsalget.

Samsung er stadig den største mobilprodusenten, men salget falt noe fra 78,776 millioner til 78,564 millioner. Det gir selskapet en andel på 20,5 prosent fra 20,8 prosent tidligere.

Apple, derimot, gjorde det bedre enn året før. Økningen var på drøyt to millioner iPhoner til 54 millioner. Markedsandelen øker fra 13,7 til 14,1 prosent.

Annonse


Huawei og Xiaomi bør være fornøyde med årets første kvartal.
Huawei og Xiaomi bør være fornøyde med årets første kvartal. (Ill.: Gartner)

Xiaomi og Huawei gjør det godt

Kineserne er de store vinnerne det foregående kvartalet. Både Huawei og Xiaomi kan vise til positive tall. Førstnevnte er nummer tre i markedet med drøye 40 millioner enheter og en markedsandel på 10,5 prosent. Det er en salgsøkning på seks millioner.

Xiaomi øker med hele 124 prosent til 28,5 millioner solgte enheter. Markedsandelen er nå på 7,4 prosent – over en dobling fra tilsvarende periode i for.

Android hadde 85,9 prosent av markedet – iOS 14,1 prosent.

Merk: Totaltallene er basert på Gartners estimater.

 

Kilde:
Gartner

Annonse