Slik er AMDs CPU-planer: Zen 2 kommer neste år.
Det er mye spennende i vente fra AMD. Hvordan svarer Intel?

Annonse


Slik er AMDs CPU-planer: Zen 2 med 12-16 kjerner kommer neste år

AMD har med Zen-plattformen slått hardt tilbake mot Intel i prosessormarkedet. Flere spennende lanseringer er ventet i tiden fremover.

Kjører på

Først og fremst med Zen 2-mikroarkitekturen som nå er under testing og som trolig finner veien til butikkhyllene i første halvdel av 2019. Det skriver Wccftech.

Det er også da at AMD går over til 7-nanometerplattformen og får muligens et overtak på Intel som ved flere anledninger har utsatt overgangen til 10 nm (nanometer) og er fremdeles på 14 nanometer , dog med en liten 10nm-lansering. Med 7 nanometer får man plass til flere transistorer på kretsoverflaten noe som er med på å øke ytelsen.

Disse prosessorene går under Ryzen 3000-serien og bestå av så mange som mellom 12 og 16 kjerner – en stor økning fra Summit og Pinnacle Ridge med åtte kjerner.

Annonse


Zen 3 og 5

Ettersom Zen 2-designet er ferdig utviklet, har AMD begynt å rette øynene mot Zen 3 som går videre til 7 nm+. Wccftech skriver at dette er en produksjonsprosess som har flere forbedringer til 7 nm som Zen 2 er basert på.

En annen detalj er at AMD-ingeniørene har som smått begynt å tenke på Zen 5. Den er riktig nok noen år unna, men hvis alt går som det skal, blir denne basert på en 3-nanometer produksjonsprosess. Wccftech skriver at AMD, ifølge ryktene, hopper over Zen 4.

Dette er mildt sagt aggressive planer fra AMD som nå gir markedsledende Intel stor konkurranse. Det skal bli interessant å se hvordan sistnevnte svarer.

En oppsummering av planene kan du se i videoen under:

 

Kilde:
Wccftech

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse