Nytt lovforslag i USA: Droner bør ha synlige nummerskilt.
Det amerikanske luftfartstilsynet ønsker synlige nummerskilt på droner.

Annonse


Nytt lovforslag i USA: Droner bør ha synlige nummerskilt

Bloomberg har kommet over et lovforslag i USA som innebærer at droner og andre mindre luftfartøy blir utstyrt med nummerskilt på linje med biler.

Ønsker synlige registreringsnumre

Når man registrerer en drone ved det amerikanske luftfartstilsynet (FAA) mottar man et ID-nummer fra myndighetene som man kan plassere på dronen. Dette merket trenger ikke å være synlig. Det kan det bli en endring på.

Lovforslaget ønsker at dette ID-nummeret til enhver tid skal være synlig og dermed plasseres på utsiden av dronen.

Slik så den russiske postdronen ut etter jomfruturen

Annonse
– Så enkelt er det

Nettstedet skriver at synlige nummerskilt vil gjøre det enklere for regulatorer å ha oversikt over private droner, noe amerikanske myndigheter i lang tid har ønsket. Etterretnings- og sikkerhetsorganer i USA ønsker å ha større kontroller over droner og liknende luftfartøy etter flere brudd på lovene. Lovforslaget kommer også i kjølvannet av flere ulykker og økte bekymringer for droner brukt til terror.

Fungerende administrator i FAA, Dan Elwell, uttalte overfor Bloomberg tidligere denne måneden at luftfartstilsynet ikke kan ha uidentifiserbare objekter i luftrommet.

– Vi trenger forsikring om at droner, og andre ubemannede luftfartøy, som opererer i et kontrollert luftrom, er identifiserbare og sporbare. Så enkelt er det, sa han til nyhetsmediet.

 

Kilde:
Bloomberg

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse