Nå lanseres mobilabonnement med “fri” databruk

Nå lanseres mobilabonnement med
Chilimobil lanserer Fri Data.

Mobiloperatøren Chilimobil lanserer denne uken mobilabonnementet “Fri Data” som inkluderer mer data enn du kanskje klarer å svelge i løpet av en måned.

Fritt, men med begrensninger

Dog er detnoen begrensninger på abonnementet som koster 399 kroner i måneden og som også inkluderer fri tale, SMS og MMS. Man kan maksimalt bruke 1000 GB i måneden – som for mange vil uansett vil være uoppnåelig – og 12 GB datastreifing i EU/EØS.

Overfor Tek.no sier Chili at Fri Data-abonnementet er personlig og ikke skal være en bredbåndserstatning. Blant annet kan det ikke brukes til mobilt bredbånd.

Annonse

– Kunden kan bruke standardløsninger i markedet, men Chili Fri Data er ikke ment som en «bredbåndskiller» og erstatning for fast bredbåndstilgang. Abonnementet er tatt frem slik at kunden slipper å forholde seg til datagrenser, wifi og datapakker til sitt personlige forbruk. Systematisk bruk av maskin-til-maskin, herunder utstrakt og unormal datadeling (f.eks SIM-kort i bredbåndsruter) er brudd på våre (og for øvrig alle konkurrentenes) ordinære vilkår, skriver Ryen Mill, sjef i Chilimobil, i en e-post til nettstedet.

– De store har i lengre tid kjempet med nebb og klør

Som Tek påpeker, kan man bruke abonnementet som hotspot, men da kun i begrensede mengder. Noe som er de samme retningslinjene for tilsvarende abonnement i Danmark og Sverige, opplyser Mill som tror at Fri Data-abonnementet til selskapet kommer til å revolusjonere markedet.

– Dette kommer til å revolusjonere det norske mobilmarkedet. Etter at de to store i lengre tid har kjempet med nebb og klør for å beholde markedsandelene sine uten at forbrukerne egentlig har merket noe særlig til det, kommer nå Chilimobil susende inn fra sidelinjen med et datasjokk som vil ryste konkurrentene i grunnvollene, sier han til nettstedet.

Dette er for øvrig ikke første gang fri databruk er tilgjengelig i Norge. Både Netcom (nå Telia) og OneCall har tidligere tilbudt liknende abonnement.

 

Kilde:
Tek,
Chilimobil

Annonse
Annonse