Nå lanseres mobilabonnement med "fri" databruk.
Chilimobil lanserer Fri Data.

Annonse


Nå lanseres mobilabonnement med “fri” databruk

Mobiloperatøren Chilimobil lanserer denne uken mobilabonnementet “Fri Data” som inkluderer mer data enn du kanskje klarer å svelge i løpet av en måned.

Fritt, men med begrensninger

Dog er detnoen begrensninger på abonnementet som koster 399 kroner i måneden og som også inkluderer fri tale, SMS og MMS. Man kan maksimalt bruke 1000 GB i måneden – som for mange vil uansett vil være uoppnåelig – og 12 GB datastreifing i EU/EØS.

Overfor Tek.no sier Chili at Fri Data-abonnementet er personlig og ikke skal være en bredbåndserstatning. Blant annet kan det ikke brukes til mobilt bredbånd.

– Kunden kan bruke standardløsninger i markedet, men Chili Fri Data er ikke ment som en «bredbåndskiller» og erstatning for fast bredbåndstilgang. Abonnementet er tatt frem slik at kunden slipper å forholde seg til datagrenser, wifi og datapakker til sitt personlige forbruk. Systematisk bruk av maskin-til-maskin, herunder utstrakt og unormal datadeling (f.eks SIM-kort i bredbåndsruter) er brudd på våre (og for øvrig alle konkurrentenes) ordinære vilkår, skriver Ryen Mill, sjef i Chilimobil, i en e-post til nettstedet.

Annonse
– De store har i lengre tid kjempet med nebb og klør

Som Tek påpeker, kan man bruke abonnementet som hotspot, men da kun i begrensede mengder. Noe som er de samme retningslinjene for tilsvarende abonnement i Danmark og Sverige, opplyser Mill som tror at Fri Data-abonnementet til selskapet kommer til å revolusjonere markedet.

– Dette kommer til å revolusjonere det norske mobilmarkedet. Etter at de to store i lengre tid har kjempet med nebb og klør for å beholde markedsandelene sine uten at forbrukerne egentlig har merket noe særlig til det, kommer nå Chilimobil susende inn fra sidelinjen med et datasjokk som vil ryste konkurrentene i grunnvollene, sier han til nettstedet.

Dette er for øvrig ikke første gang fri databruk er tilgjengelig i Norge. Både Netcom (nå Telia) og OneCall har tidligere tilbudt liknende abonnement.

 

Kilde:
Tek,
Chilimobil

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse