Måtte endre Battlefield grunnet "mangfold og inkludering"
Battlefield V presenterer andre verdenskrig på en litt annen måte enn hva vi er vant med. Ifølge Dice er det viktigere at spillet er morsomt, enn realistisk.

Annonse


Måtte endre Battlefield grunnet “mangfold og inkludering”

Battlefield 1-traileren er en av de mest imponerende som er produsert.

Reddit- og Twitter-fansen er sinte

Derfor ble mange svært skuffet når Dice for første gang viste frem Battlefield V i går.

Det er rett og slett forvirring rundt hva som er ekte gameplay i klippet, men det stopper ikke der, og blir selvsagt også politisk – alt er politisk i 2018. Politikk er kultur, kultur er politikk.

Delte meninger etter “Battlefield V”-trailer: – Hvorfor har hun en protese-arm med klo?!

Annonse


Dette er da ikke andre verdenskrig?

Mange rister på hodet over V som er langt mer fargerikt enn Battlefield 1, og som kanskje minner mer om Call of Duty: Black Ops-serien, enn den skitne første verdenskrigsgjørma presentert i Battlefield 1.

Det andre mange reagerer på er at det er kvinner med i frontkrigen, noe som helt sikkert skjedde i andre verdenskrig, men som var langt ifra normen. Det er dette, og fargepaletett, som får fansen til å fortvile:

“Kan dere ikke bare lage en andre verdenskrig-skyter, det er det eneste jeg ønsker meg. Hvor vanskelig kan det være?” har vi sett mange som mener.

Dette sier Dice

“Vi har alltid behandlet historie med stor respekt, som vi også gjorde tidligere med Battlefield 1942 og Battlefield 1. Med det ønsket vi også å styrke spiller-valg, mangfold og inkludering, slik at spillerne fullt ut kan tilpasse måten de vil at soldatene skal se og spille på”.

Hva med damen med kloa? “Glad du likte det”, svarer Dice til en av få som likte akkurat den biten, og legger til “den kvinnelige soldaten i illustrasjonkonspetet skildrer et perspektiv av andre verdenskrig som ofte overses.”

Mer innhold

Det er dog nyheter som vil gjøre den eldre fansen happy, blant annet hint til Battlefield 1942-kart – med andre ord kommer kanskje Omaha Beach og El Alamein etter lanseringen av spillet 19. oktober.

Dette ser også ut til å endres:

Annonse