Facebook: Vi holder dere trygge.
Facebook svarte på EU-spørsmål.

Annonse


Facebook: Vi holder dere trygge

Tidligere denne uken ble Mark Zuckerberg stilt til veggs i EU-parlamentet etter Cambridge Anlytica-avsløringene tidligere i år. Facebook-sjefen ble stilt flere tøffe spørsmål og ikke alle ble besvart under høringen.

Zuckerberg lovet, etter press fra EU-representantene, å svare på hvert eneste spørsmål etter høringen.

– Flere fordeler for brukerne

Et av spørsmålene omhandlet Facebook som monopol og om det var på tide å bryte opp nettsamfunnet som selskap. Rettere sagt å skille ut Instagram, Messenger og WhatsApp, noen av verdens største tjenester på sine felt.

I et blogginnlegg svarer Facebook på dette spørsmålet og startet med å gjenta svaret fra Zuckerberg om at folk har flere valg når det gjelder hvordan de bruker tiden på nett, og pekte på at i Tyskland bruker nesten halvparten av internettbrukerne ikke Facebook.

Annonse
“Det er også mange forbrukerfordeler ved at Messenger og WhatsApp er en del av Facebook. For eksempel ved at vi jobber sammen og på den måten kan øke sikkerheten betydelig på tvers av disse tjenestene. Når vi blir varslet om at noen sender uønskede meldinger, søppelpost og ulovlig innhold […] på én av våre plattformer, kan vi ordne opp på samtlige av våre tjenester”, skriver selskapet.

Som Bloomberg påpeker, spørs det om EU-regulatorene kjøper dette svaret ettersom Facebook ofte har brukt lang tid på å adresse det som omtales som skadelig innhold på det sosiale mediet.

– Det er mange alternativer til Facebook

Et annen spørsmål Facebook besvarer, er om det faktisk er noe alternativ til Facebook i Europa i dag.

“Mange”, starter selskapet svarer og nevner DailyMotion, Snapchat, YouTube, Flickr, Twitter, Vimeo, Google Photos og Pinterest som alternativer hvis man ønsker å dele bilder og video.

“Hvis du ønsker å sende en melding til noen, bare for å nevne noen få, finner man Apples iMessage, Telegram, Skype, Line, Viber, WeChat, Snapchat og LinkedIn – i tillegg til tradisjonelle meldingstjenester på mobilen din.”

Hva syns du om Facebooks svar på disse spørsmålene?

 

Kilder:
Facebook,
Bloomberg

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse