- Echo tok opp samtalen vår og sendte lydklippet til en tilfeldig kontakt
Det bør stilles krav til alle nett-tjenester, og IoT-dingser, at kundene selv kan kontrollere hva som sendes og mottas.

Annonse


– Amazon Echo tok opp samtalen vår og sendte lydklippet til en tilfeldig kontakt

At Facebook, Google og Amazon lytter til alt vi sier har vært en teori/konspirasjonsteori i mange år.

Oppdatert, 00:45:

Ifølge Amazon fungerte høyttaleren akkurat som forventet, men at eierne ikke hørte at hun spurte om at det var greit hun sendte lydmeldingen.

Skummelt

Facebooks Mark Zuckerberg døpte det hele nettopp en konspirasjonsteori da han ble grillet i den amerikanske kongressen, men at flere personer går sammen for å gjøre noe du og jeg ikke vet om, altså en konspirasjonsteori, er ikke det samme som at det ikke er sant.

Annonse


Denne gang er det dog ikke Facebook, men Amazon og deres Echo-høyttaler, som får øyebrynene våre til å heve seg.

Dette bør ikke være i nærheten av mulig

Familien i Oregon hevder nemlig at Echo-smarthøyttaleren tok opp en samtale de hadde uten samtykke, og at den deretter sendte klippet til en tilfeldig person i kontaktlisten.

Echo-høyttaleren tar seg av temperatur, lys og sikkerhet. Eller, tok seg av, for nå har familien nappet ut strømmen til enhetene. Naturlig nok.

Dette sier Amazon

Selskapet sier at de har undersøkt tilfellet og at dette “er et ekstremt sjeldent tilfelle“. De melder samtidig at de nå gjør endringer slik at dette ikke kan skje i fremtiden.

Familien snakket selv med Amazon som bekrefter over telefon at det familien fortalte, faktisk skjedde. De var veldig glade for at familien informerte dem. Det tviler vi ikke på, men spørsmålet er jo hvorfor dette i det hele tatt er teknisk mulig i utgangspunktet? Det bør det virkelig ikke være, og hva annet gjør disse enhetene vi ikke vet om?

Kall meg gjerne en konspirasjonsteoretiker, men dette styrker ikke tilliten etter Facebook-skandalen. Til kundene kan se nøyaktig hva som sendes inn og ut, er det umulig å vite hva som skjer, og selv da kan de filtrere bort trafikk de ikke ønsker du skal se.

Hva mener du kan være en mulig løsning?

 

Kilde:
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse