FBI sier de ikke har klart å låse opp 7800 enheter. Sannheten er en helt annen.
FBI-tallene er mye lavere enn det som tidligere er blitt rapportert.

Annonse


FBI sier de ikke har klart å låse opp 7800 enheter. Sannheten er en helt annen

FBI har ved flere anledninger uttalt at de på grunn av kryptering ikke klarer å låse opp flere tusen enheter. Blant annet siteres FBI-topp Christopher A. Wray på å ha sagt at 7800 fortsatt er ulåst, men ifølge The Washington Post har byrået overdrevet tallet.

I november uttalte Wray at FBI ikke har klart å hente ut informasjon fra 6900 enheter.

Under 2000 enheter

Avisen skriver at tallene som FBI har oppgitt, er langt over dey faktiske antallet og kan være så lave som mellom 1000 og 2000. Ifølge rapportene har ikke FBI helt oversikt over hvor mange enheter som er ulåste, men basert på et estimat, ligger tallet på 1200 enheter.

Etter avsløringene til The Washington Post, uttaler FBI at det vil gjennomgå en intern sjekk for å fastslå det korrekte ulåste enheter. FBI sier i en uttalelse at årsaken til at tallene er feilrapportert skyldes bruken av tre ulike databaser som innebærer at flere enheter kan ha blitt talt opp flere ganger.

Annonse


– Derfor er det bra at vi kan hacke iPhone

FBI har brukt disse høye tallene som en stemme for at myndighetene bør ha en bakdør inn til operativsystemer som Android og iOS. Under International Association of Chiefs of Police-konferansen i fjor i Philadelphia, uttalte Wray at det må være en balansegang mellom kryptering og virkeligheten og at politiet må gis de verktøyene de trenger for å holde samfunnet sikkert.

– For å si det mildt er det blitt et stort, stort problem. Det påvirker etterforskningen til flere avdelinger, narkotika, menneskehandel, terrorisme, gjenger, organisert kriminalitet og utnyttelse av barn, sa han den gang.

 

Kilde:
The Washington Post

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse