Ble en suksess på Kickstarter - nå er selskapet historie.
Ossic samlet inn titalls millioner kroner, men det var ikke nok.

Gjorde supersuksess på Kickstarter – nå er selskapet historie

Våren 2016 gjorde oppstartsselskapet Ossic seg bemerket med personaliserte hodetelefoner med 3D-lyd.  Ossic gjorde det godt både på Kickstarter og Indiegogo der selskapet til sammen samlet inn nærmere seks millioner dollar, i underkant av 50 millioner kroner.

Samtidig mottok det investeringer som nesten var tilsvarende det beløpet. Det var uansett ikke nok til å holde selskapet flytende.

Legger ned

Ossic melder nå at de legger ned sjappa. Årsaken er at det hodetelefonprodusenten ikke har nok midler til å masseprodusere enhetene. En rekke utviklerorienterte modeller ble sendt ut i januar, men mer kommer det ikke fra den kanten, skriver Engadget.

Det er usikkert om kunder som har bestilt hodetelefoner gjennom folkefinansieringskampanjene vil få refundert summen, men det er heller tvilsomt.

I innlegget der Ossic annonserer nedleggelsen, legger selskapet skylden på treg start i VR-markedet og at flere høyprofilerte maskinvareoppstarter mislykkes for at de ikke har klart å sikre ytterligere investeringer. Ossic legger til at de mangler to millioner dollar for å kunne masseprodusere hodetelefonene.

 

Kilder:
Ossic,
Engadget