Ble en suksess på Kickstarter - nå er selskapet historie.
Ossic samlet inn titalls millioner kroner, men det var ikke nok.

Annonse


Gjorde supersuksess på Kickstarter – nå er selskapet historie

Våren 2016 gjorde oppstartsselskapet Ossic seg bemerket med personaliserte hodetelefoner med 3D-lyd.  Ossic gjorde det godt både på Kickstarter og Indiegogo der selskapet til sammen samlet inn nærmere seks millioner dollar, i underkant av 50 millioner kroner.

Samtidig mottok det investeringer som nesten var tilsvarende det beløpet. Det var uansett ikke nok til å holde selskapet flytende.

Legger ned

Ossic melder nå at de legger ned sjappa. Årsaken er at det hodetelefonprodusenten ikke har nok midler til å masseprodusere enhetene. En rekke utviklerorienterte modeller ble sendt ut i januar, men mer kommer det ikke fra den kanten, skriver Engadget.

Det er usikkert om kunder som har bestilt hodetelefoner gjennom folkefinansieringskampanjene vil få refundert summen, men det er heller tvilsomt.

Annonse


I innlegget der Ossic annonserer nedleggelsen, legger selskapet skylden på treg start i VR-markedet og at flere høyprofilerte maskinvareoppstarter mislykkes for at de ikke har klart å sikre ytterligere investeringer. Ossic legger til at de mangler to millioner dollar for å kunne masseprodusere hodetelefonene.

 

Kilder:
Ossic,
Engadget