Den største enkeltinvesteringen gjort av PayPal noen sinne.
Den største enkeltinvesteringen gjort av PayPal noen sinne.

Annonse


PayPals største enkeltinvestering noen sinne

iZettle, som er kjent for sine nettbrett- og smarttelefonkompatible betalingsterminaler, har blitt solgt til PayPal for intet mindre enn 2,2 milliarder dollar, eller i underkant av 18 milliarder norske kroner. Med dette oppkjøpet blir iZettle PayPals største enkeltinvestering noen sinne.

Tøff konkurranse
PayPal ønsker å ta opp kampen mot Square, Stripe og andre stedbundede betalingstjenester. Oppkjøpet er forventet å skje i løpet av tredje kvartal, og iZettle-gründeren Jacob de Geer fortsetter som sjef for iZettle, men blir da altså å rapportere til PayPals Bill Ready.

Ikke tilfeldig at de blir kjøpt opp nå
Tidspunktet for oppkjøpet er alt annet enn tilfeldig. iZettle begynte tidligere denne måneden å gjøre seg klare for børsnotering og selskapet hadde planlagt ta inn vel 1,9 milliarder kroner gjennom børsnoteringen. Dette ville verdsatt selskapet til ca. 9 milliarder kroner.

iZettles betalingsløsninger.

I følge Techcrunch har PayPal og iZettle vært i prat over flere år, men at PayPal først fikk hastverk etter at iZettle begynte planleggingen med børsnotering.

Annonse
Med dette oppkjøpet vil iZettle potensielt kunne nå ut til et enda større publikum, samtidig som PayPal får et bedre grep om markedet for betalingstjenester til små bedrifter.

Kilde

Techcrunch

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse