Microsoft planlegger rimeligere Surface som skal konkurrere med billig-iPad-en.
Microsoft planlegger en rimeligere Surface.

Annonse


“Microsoft planlegger billig-Surface til 400 dollar”

I mars avduket Apple en ny og rimelig iPad med Pencil-støtte som en del av satsingen på utdanningsmarkedet. Prisen på nettbrettet starter i Norge på rundt 3300 kroner, 329 dollar i USA.

Billig-Surface

Microsoft Surface er en stor konkurrent til Apple og iPad i dette markedet, og ifølge rapporter fra Bloomberg planlegger Microsoft å svare på billig-iPad-en med en rimeligere Surface.

Bloomberg skriver at maskinen kan komme i løpet av årets andre kvartal.

Prisen kan bli så lav som 400 dollar, noe som er betydelig lavere enn den nåværende Pro-modellen. I dag starter den rimeligste Surface Pro-utgaven på 9299 kroner i Norge og 999 dollar i USA.

Annonse


TEST: Surface Pro LTE er alltid på nett selv om du mangler WiFi

Intel-prosessor og rimeligere tilbehør

Ifølge Bloomberg vil det rimeligere Surface-brettet fortsatt kjøre på en Intel-prosessor, ikke ARM enn så lenge, og komme med flere oppgraderingsvalg som for eksempel for lagring og mobildata. Selv om iPad-en fortsatt vil være et rimeligere valg, planlegger Microsoft å introdusere rimeligere tilbehør.

I dag koster Surface Pen 1019 kroner mot 999 kroner for Apple Pencil. Surface Pro-tastaturet starter på 1379 kroner mot 1690 kroner for Apple Smart Keyboard. Sistnevnte støtter riktig nok ikke den rimelige iPad-en, så Microsoft kan ha en fordel der.

Vi håper alle det ikke er snakk om en ny Surface RT.

Ville du valgt en Surface til 4000 kroner fremfor en iPad til drøyt 3000 kroner?

 

Kilde:
Bloomberg

Annonse