Chromes lydoppdatering ødela flere nettspill - nå utsetter Google funksjonen.
Chrome 66 førte med seg en rekke problemer for nettspill.

Annonse


Chrome-oppdateringen skulle stanse plagsomme annonser, men ødela også for spill

Google satt en stopper for automatisk avspilling av lyd i Chrome i versjon 66, men nå er selskapet nødt til å sette en stopper for dette inntil videre.

Spill og apper sluttet å fungere

Årsaken er klager fra nettutviklere om at Chrome-blokkeringen ødela flere spill og apper på nett. Spill fungerte ikke som de skulle etter at automatisk lydavspilling var deaktivert i Chrome. I tillegg fjernet den lyden helt fra interaktive nettsider og ødela opplevelsen helt, skriver Vice.

“Gruppen jobber hardt med å forbedre ting for brukere og utviklere, men i dette tilfellet gjorde vi ikke en god nok jobb med å kommunisere påvirkningen av den nye retningslinjen for auto-avspilling, til utviklere”, skriver John Pallett, produktsjef i Google.

Kommer tilbake

Den midlertidige endringen innebærer at Google fjerner noen av begrensningene, men selskapet legger til at funksjonen er tilbake i Chrome 70 som ventes i oktober. Søkegiganten oppfordrer utviklerne til oppdatere koden til å følge selskapets retningslinjer.

Annonse


Googles, som tjener store summer på annonser, formål med denne funksjonen er å hindre at plagsomme lydannonser spilles av automatisk, noe som kan lede til brukere installerer programvare som blokkerer annonser.

20 millioner personer har lastet ned farlige annonseblokkere i Chrome

 

Kilde:
Google,
Vice

Annonse


Annonse


Annonse