- Det var åpenbart at Samsung kopierte iPhone.
Det er duket for en ny runde i retten.

Annonse


– Det var åpenbart at Samsung hadde kopiert iPhone

En ny runde i den evigvarende kopisaken mellom Apple og Samsung, er i gang. I retten langet Richard Howarth, seniorleder i Apples designavdeling, ut mot den sørkoreanske giganten.

– Åpenbar kopi

– Den var åpenbart kopiert. De forsøkte å stjele den essensielle smaken ved iPhone. De forsøkte å svindle det ikoniske designet og si “vi er kule, vi også”, sa han i retten i går, ifølge CNet.

Howert er oppført som oppfinneren av to designpatenter som er sentrale i saken mellom de to IT-gigantene. Det ene, US Patent No. D618,677, beskriver en “svart, rektangulær, med avrundede hjørner foran”, mens det andre, US Patent No. D593,087, beskriver noe liknende samt en omkransede ramme.

Han ble stilt spørsmål av Samsung-advokat John Quinn som lurte på om patentene beskytter hele telefonen eller kun en del av den. CNet skriver at Howarth innrømmet at telefonen kan bli demontert med de riktige verktøyene, men argumenterte for at Apples patenter er større.

Annonse
– Telefonen er en idé. Hele tingen er en telefon … Du kan ikke bare ta den fra hverandre og si “la oss beskytte bare det”, svarte Apple-designeren.

Visepresident for produktmarkedsføring i Apple,  Greg Joswiak, uttalte i retten at selskapet sjekker telefonene til andre selskaper, men at de aldri kopierer dem.

– Vi tar de dra hverandre for å se hva som er på innsiden, men vi kopierer ikke hva de gjør. Det er forskjellen med hva som er rett og galt, sa Joswiak i retten.

– Vi jobbet utrettelig

Apples visepresident for anskaffelser, Tony Blevins, forklarte også seg i retten. Ifølge rapportene ble han litt emosjonell da han så Samsungs smarttelefoner.

– En liten gruppe av oss hadde jobbet utrettelig med dette produktet i flere år. Vi jobbet sene kvelder og helger. Vi ofret tid med familien, vi gikk glipp av bursdager. Vi sendte inn patentsøknader og forsøkte å gjøre ting riktig slik at vi nyte arbeidet vi hadde gjort, forklarte Blevins i retten.

– Du kan se for deg at det var en ganske negativ følelse, sa han om da Samsung-telefonene kom.

 

Kilde:
CNet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse