Nytt land skroter Kaspersky-programvare.
Nederland skal fase ut Kaspersky Labs-produkter.

Annonse


Nytt land skroter Kaspersky-programvare

Først gjorde USA det forbudt å bruke Kaspersky-programvare på PC-er i statsapparatet, nå begynner Nederland å fase ut produkter fra det russiske selskapet.

Faser ut selskapets løsninger

I et brev til parlamentet skriver justisminister Ferdinand Grapperhaus at bakgrunnen for denne avgjørelsen er at russiske myndigheter har et aggressivt kyberprogram som blant annet er rettet mot Nederland og nederlandske interesser, opplyser Reuters.

“(Det nederlandske) kabinettet har gjennomført en uavhengig gjennomgang og analyse, og har tatt en nøye beslutning på det grunnlaget. Selv om det ikke er noen konkrete saker om misbruk i Nederland, kan det ikke bli ekskludert”, uttaler den nederlandske justisministeren.

Han legger til at myndighetene kan gjøre om på avgjørelsen hvis forholdene tilsier det.

Annonse


Møter motstand i USA: Kaspersky får reklamenekt på Twitter

Flytter datasentre

Samtidig som denne avgjørelsen fra nederlandske myndigheter, kunngjør Kaspersky at det vil flytte datasentrene til et nøytralt sted. Nærmere bestemt i Zürich i Sveits.

Flyttingen gjelder for brukere i Europa, Nord-Amerika, Australia, Singapore, Japan og Sør-Korea, og vil etter planen være ferdig i løpet av neste år.

I forbindelsen med kunngjøringen, uttaler Anton Shingarev, visepresident for public affairs i selskapet, at påstandene mot Kaspersky er fullstendig feil og at det ikke finnes bevis.

– Men fortsatt er påstandene der. Vi trenger å vise kundene at vi tar disse seriøst og at vi adresserer dem, sier han.

 

Kilder:
Reuters,
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse