Hva i all verden er det Microsoft forsker på som har tre skjermer?
Microsoft Courier ble skrapet, men skal visstnok være gjenopplivet i et annet prosjekt kalt Andromeda. Dette er et konsept fra 2009.

Annonse


Hva i all verden er det Microsoft forsker på som har tre skjermer?!

Vi har for lengst sett patenter som avslører at Microsoft forsker på, eller har forsket på, en enhet som kan klappes sammen og med skjermer noe som en Nintendo DS.

Vi håper noe realiseres snart

Nå har det dukket opp nok et mystisk patent som avslører en lignende enhet, men med tre paneler.

Patentet ikke dukket opp i databasen i går (men er datert november 2016), og viser en klappbar enhet med to skjermer som vi tidligere har sett, men med et ekstra panel i selve hengselet. Ja, hvorfor ikke ta den helt ut slik at opplevelsen blir helt sømløs.

Microsoft må jaggu klare å skape et skikkelig intuitivt grensesnitt for å få alt dette til å fungere sammen tilfredsstillende for brukeren. Kanskje er det der skoen verker.

Annonse


Microsofts patent fra vinteren 2016 med hele tre paneler er avslørt. Spørsmålet er nå om de gikk videre med denne ideen, eller skrapet den for et par år siden.
Microsofts patent fra vinteren 2016 med hele tre paneler er avslørt. Spørsmålet er nå om de gikk videre med denne ideen, eller skrotet den for et par år siden. (Ill.: Freepatentsonline)

Core OS

Hengsel-skjermen kan jo vise ting som grunnleggende informasjon, varsler, meldinger og slike ting.

Spennende er det uansett, og vi håper det er noe slikt som blir å finne i den ryktede enheten med arbeidsnavnet Andromeda og med Windows Core OS:

“Polaris skal være navnet på den nye Windows-versjonen som altså stripper bort all gammel kode – planen er nemlig å basere OS-et helt og holdent på UWP-plattformen. Dette betyr bedre ytelse, stabilitet og fleksibilitet i kampen mot ARM-enheter.

Polaris er myntet på tradisjonelle formfaktorer som stasjonære, bærbare og hybrider. Versjonen blir visstnok enda mer låst ned enn Windows 10 S (du vil kun kunne laste ned fra Windows Store).

Cshell skal være det nye grensesnittet til Polaris – det nye grensesnittet skal være lettere å forme i forhold til enhet. Grensesnittet som blir å finne i Polaris skal visstnok bygge grunnmuren for Andromeda (OS-et som ryktes å være for Surface Phone og mindre enheter med berøring- og pen-fokus) og Windows Core OS.”

 

Kilde:
Free Patents Online

Annonse