Var Kinas nest største mobil-produsent - nå legger ZTE ned hele driften etter amerikanske sanksjoner
Vi har tidligere skrevet om ZTEs mobiler, denne, Axon M, har to skjermer.

Annonse


Var Kinas nest største mobil-produsent – nå legger ZTE ned hele driften etter amerikanske sanksjoner

ZTE var en gang Kinas nest-største mobilprodusent, nå er det over og ut, og ikke bare i hjemlandet men internasjonalt

Legger ned

Selskapet legger rett og slett ned hele driften grunnet USAs sanksjoner.

Sanksjonene forbød eksport av amerikansk teknologi til selskapet, og da går det ikke an å drive mer da de var helt avhengige av Qualcomm-brikker og Googles Android OS. 25 prosent av komponentene i mobilene bruker amerikansk teknologi.

I fjor var ZTE USAs fjerde største mobilprodusent.

Solgte amerikansk teknologi til Nord-Korea

Det er ikke uten grunn at USA har tatt en svært offensiv strategi mot det Kinesiske selskapet. Dette fordi de i fjor innrømte at de solgte amerikansk teknologi til Iran og Nord-Korea, stikk i strid med amerikansk sanksjons-lovgivning. Mobilprodusenten måtte den gang betale 890 millioner dollar i bøter.

Annonse


Trump-administrasjonen hevdet forrige måned at ZTE løy da de hevdet at personene som hadde solgt teknologien videre til landene som er under amerikanske sanksjoner, hadde blitt straffet og fått bonusen trukket.

 

Kilder:
ZTE (PDF)
Arstechnica

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse