- Ingen med Apple-enheter er trygge mot dette.
Denne meldingen krasjer iPhonen din.

Annonse


– Ingen med Apple-enheter er trygge mot dette

Nettstedet 9to5Mac og YouTube-kanalen EverythingApplePro melder om en ny melding som skaper trøbbel for Apple-enheter. Vi har sett flere slike tilfeller ved at diverse meldinger og tegn får blant annet iPhoner og apper til å krasje.

Ifølge rapportene er dette problemet hakket verre.

Melding skaper trøbbel

Feilen er blitt døpt “Black Dot bug” og er rett og slett en melding bestående av en svart flekk og tusenvis med usynlige Unicode-karakterer. Ikke helt ulikt meldingen som forrige uke skapte trøbbel for WhatsApp.

“Den store mengden med usynlige karakterer får det til å gå rundt for tekstprosesseringsmotoren som forsøker å prosessere meldingen i det uendelige, som igjen fører til at OS-et og apper fryser”, forklarer 9to5Mac som har testet og verifisert at problemet eksisterer i iOS og macOS. I tillegg er trolig både watchOS og tvOS berørt av dette.

Annonse
Enkel løsning hvis man har 3D Touch

Å slette meldingen er ikke bare-bare da Meldinger-appen sletter hver gang man forsøker å åpne den. Det finnes riktig nok en enkel måte å løse problemet på, men det gjelder kun enheter med 3D Touch. Ved å trykke hardt på meldingsikonet og velge skriv ny melding, for så å gå tilbake til innboksen, kan man slette “Black Dot”-meldingen manuelt. Dessverre er det ikke alle iOS-enheter som har 3D Touch.

Forbes skriver at det per nå er “ingen med Apple-enheter trygge mot “Black Dot”-feilen” som rammer hver eneste utgave av iOS 11, også iOS 11.4 som for øyeblikket er i beta.

 

Kilder:
9to5Mac,
EverythingApplePro,
Forbes

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse