Slik forenkler Google apputviklingen til Android.
Jetpack skal gjøre Android-utviklingen både raskere og enklere.

Annonse


Slik forenkler Google apputviklingen til Android

I går kveld norsk tid gikk startskuddet for Googles I/O-konferanse. Blant temaene er Android P – som kan testes nå – og utvikling generelt.

Samler eksisterende komponenter under ett

En av nyhetene Google annonserte i går, var Android Jetpack. Ifølge selskapet skal Jetpack gjøre apputvikling til Android enda enklere. Dette inkluderer Android Wear, Auto og TV.

Overfor TechCrunch sier Google at tanken bak dette er å fjerne mye av det repetitive arbeidet som følger med når man jobber med nye apper, i tillegg til at det åpner for at utviklerne får gjort mer samtidig som de skriver mindre kode.

Jetpack kombinerer nåværende komponenter for Android-utvikling og er pakket med verktøy, applikasjonssett, bibliotek og maler som er ment for å gjøre dagen enklere for utviklerne. Plattformen er selvsagt valgfri å bruke.

Annonse
Google mener Jetpack vil bidra til raskere utvikling takket være programmeringsspråket Kotlin, eliminering av standardkode ved at Jetpack håndterer ting som bakgrunnsoppgaver, navigasjon og liknende og mer robuste apper fordi bruk av Jetpack-komponentene fører til økt stabilitet og færre minnelekkasjer fordi bakoverkompatibilitet er innebygget.

 

Kilde:
TechCrunch

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse