Norsk bildelingstjeneste bekrefter sikkerhetsbrudd.
Hertz BilPool bekrefter sikkerhetsbrudd.

Annonse


Norsk bildelingstjeneste bekrefter sikkerhetsbrudd

Hertz BilPool har sendt ut e-post til kundene for å informere dem om at tjenesten er rammet av et sikkerhetsbrudd.

Bilder av førerkort

I e-posten står det at selskapet ble gjort oppmerksom på et sikkerhetsbrudd og at det var mulighet for at personopplysninger fra enkelte kunder kunne åpnes på en uautorisert måte.

“De tilgjengelige personopplysningene var bilder av førerkort fra vår database. Vi vil understreke at det kun var bildet som ligger i din profil som var tilgjengelig. Ingen annen data eller informasjon fra din profil var tilgjengelig”, skriver Hertz BilPool og legger til at feilen ble løst 40 minutter etter selskapet ble kjent om informasjonen.

Ber kundene være oppmerksomme

Hertz har innrapportert hendelsen til Datatilsynet og skriver at det tar en grundig gjennomgang av hele løsningen, i tillegg til at ytterligere sikkerhetssystemer er implementerer for å hindre slike tilfeller i fremtiden.

Annonse
“Siden Hertz BilPool ikke kan utelukke med absolutt sikkerhet at din personlige data er blitt tilgjengelig for en uautorisert bruker, ber vi deg om å være ekstra oppmerksom på enhver mistanke om misbruk av dine personlige data. Identitetsdokumenter på avveie kan alene forårsake skade, og hvis de brukes sammen med andre data, for eksempel økonomiske data, kan de brukes til identitetstyver”, skriver Hertz.

Vi har kontaktet Hertz for kommentar.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse