Uber tror bilen som kjørte og drepte en fotgjengeren "valgte" ikke å stoppe.
Ubers sensorer skal ha registrert kvinnen.

Annonse


Uber tror bilen som kjørte på og drepte en fotgjengeren “valgte” ikke å stoppe

Elaine Herzberg (49) døde etter at hun i mars ble påkjørt av en selvkjørende Uber-bil da hun var i ferd med å krysse veien i Tempe i Arizona. Nå har transporttjenesten nye detaljer om ulykken.

Svingte ikke unna

Informasjonen kommer via The Information som har vært i kontakt med to kilder i Uber. Nettstedet skriver at Uber tror at bilens sensorer oppdaget kvinnen da hun krysset veien, men at programvaren var tilpasset på en slik måte at bilen “valgte” ikke å stoppe eller svinge unna. Kvinnen ble muligens kategorisert som en “falsk positiv”.

The Information skriver at årsaken til dette er at teknologien som driver de selvkjørende bilene, ofte ser noe den tror er et menneske eller en annen hindring. Ifølge rapportene skal Uber ha satt en lav terskel slik at bilens system, som oppdaget kvinnen, fastslo at det ikke var nødvendig å vike unna.

I bilen satt det riktig nok en person som skal være klar til å ta over styringen til enhver tid, men overvåkningsbilder viser at personen kikket ned da sekunder før ulykken inntraff.

Annonse
Uber deaktiverte sikkerhetssystemet før ulykken

 

Kilde:
The Information

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse