Historisk dom i Danmark: Teleselskaper kan ikke tvinges til å utlevere kundedata.
En dansk domstol slår fast at bredbåndleverandører ikke kan tvinges til å utlevere kundedata.

Annonse


Historisk dom i Danmark: Teleselskaper kan ikke tvinges til å utlevere kundedata

Østre Landsret i Danmark har avgjort at danske teleselskaper ikke kan tvinges til å utlevere kundeopplysninger om personer som er mistenkt for å ha piratkopiert materiale eller strømmet musikk og film ulovlig. Det skriver DR.

Kan ikke tvinges

Bakgrunnen er en rettssak mellom selskapene Telia og Telenor og det danske advokatbyrået Njord Law og rettighetsorganisasjoner.

– Dette er en viktig seier for vår rett til å beskytte dataene til kundene våre, uttaler juridisk direktør i Telenor Danmark, Mette Eistrøm Krüger, i en pressemelding.

I fjor slo en domstol i Frederiksberg fast at teleselskapene skal utlevere informasjon til advokater som representerer rettighetshavere av det aktuelle innholdet. Telia og Telenor fikk anmodning fra Njord om å utlevere data fra 4000 IP-adresser, skriver DR. Østre Landsret går dermed mot den opprinnelige dommen.

Annonse
Også flere tusen nordmenn har fått kravbrev fra Njord:

Flere nordmenn mottar «trusselbrev» fra dansk advokatbyrå

Er skuffet

Jeppe Brogaard Clausen, advokat i Njord, er skuffet over dommen og mener det åpner for at “filmpirater får lov til å gjemme seg”.

– Det er en trist beskjed til den danske film- og TV-bransjen at mulighetene til å undersøke ulovlig fildeling blir hindret, og at arbeidet i større grad må overlates til politiets ressurser, siteres han av Ritzau.

IKT-Norge: – Stortinget må stoppe trusler og utpressing i fildelingssaker

 

Kilde:
DR

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse